Vem är det som skriver i bloggen generationX.se?

Familjefar, boendes i en mysig småstad i Skaraborg. Njuter av whisky, mörk lagrad rom, poker, trav samt såväl god mat som musik. Har förvisso långt fler specialintressen än så, men då bloggen primärt handlar om de tidigare nämnda, stannar vi härvid.

Redan som liten knatte, tre äpplen hög, fick jag i slutet av 70-talet börja åka med min far och morfar, vilka är och var inbitna travspelare, till travbanorna runt om i landet. Axevalla var ju ”nästgårds” så dit åkte vi ofta, men även banor som Halmstad, Åby, Färjestad, Örebro och  Jägersro förärades besök.

Sedan har spelandet på travet kommit och gått under perioder under årens lopp. Exempelvis lirade jag mycket i slutet av 80-talet samt även i slutet av 90-talet, för att det sedan skulle gå mer i perioder, med en del längre avbrott däremellan. Men, sedan 2009 har jag kört V75 varje lördag och kryddar ibland med någon DD samt något vinnarspel. Tycker också V86 är ett trevligt spel och kör även detta, om än relativt sällan. Sedan 2009 har det blivit 49 sjuor på V75 och nio åttor på V86. Flera av sjuorna har varit femsiffriga på V75, men vi jagar vidare efter de riktigt stora pengarna.

Under 2012 har jag även deltagit i två V75-tippar-tävlingar, där jag fightats med namnkunniga tippare som exempelvis Travkonsulten och Harley på Expressen. Säsong ett bjöd på en andraplats (poängmässigt) och i säsong två lyckades jag knipa förstaplatsen. Mer finns att läsa här.

Under 2013 har jag än så länge deltagit i en tippartävling, arrangerad av Harley, där slutade det med vinst. Här var det en salig blandning av kuskar, tränare, tippare samt hockeyfolk mm. För att nämna några: mäster Harley själv, Stefan Hultman, Raffe Vadsmo, Björn Skräcken Linder, Foppa Forsberg, Per Lennartsson och Conny Evensson med flera.

Kortspel har alltid varit en del av mitt liv, sedan tidig ålder. Jag kommer från en kortspelande familj där farsgubben är den som lärt mig mest om kortspel och “tänket” kring vissa spel. Exempelvis grundläggande ting som vikten av att räkna lagda kort i de olika sviterna i whist, bland annat. När man lirade poker på 90-talet, då var det uteslutande mörkpoker som gällde. Men, för egen del kom en vändpunkt 2004 när jag provade på Texas på nätet för första gången och jag började då inte bara lira väldigt mycket online, men också förkovra mig i böcker av dels Glimne men framför allt också Sklansky och Brunson med flera. I övrigt har jag aldrig haft någon “mentor”, utan har fått lära mig den hårda, långa vägen, genom att betala för kunskapen, bokstavligt talat.

Har lirat på ett antal siter under åren, under olika nick och senaste tiden har jag uteslutande spelat på ett gammalt ”lärokonto” på Svenska Spel, som jag nu tänker vända upp till svarta siffror, då det här var varit mycket lärospelande tidigare på lägre nivåer.  Senaste halvåret har gått ganska ok och vi jobbar träget vidare. Största enskilda vinsten online är blott en handfull tusingar,  vilka inbringades efter en fjärdeplats i Lill-Lördag, så det är fortfarande småpengar jag spelar för och normalt är det Djupet eller Skalpen som är de vanligaste turneringar som jag lirar. I de senare två kommer jag tillräckligt ofta ITM för att man ska känna sig motiverad och sikta högre.

Har även lirat en del live på närliggande klubbar, men det har hänt alltför sällan och det ska nog läggas mer tid på det framöver. Samtidigt har jag lite svårt för det här oskicket med splashandet med marker och att man inte rakar ihop potten ordentligt inför varje nytt kort utan det ser ut som en markerexplosion över hela bordet. Det är tyvärr alltför vanligt att folk tycker det är ok och att spelledaren/klubbhövdingen ej ingriper. Samtidigt vill man ju inte själv leka polis och riskera taskig stämning vid bordet. Uppskattar ordning och reda, så Cosmopol skulle nog passa mig bättre, så man slapp sitta och irritera sig på slapphögar som inte kan följa god etikett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.