V75 Gävle 19/5

Gävle bjussar på såväl sol som trav denna lördag. En omgång som på förhand riskerar att bli ”för” lätt och sålunda låg utdelning.  Dock, vi lever på hoppet och hoppas att det smäller till i rätt lopp. Kort om omgången:

V75-1: Ett av dagens lite mer öppna lopp där fem kusar höjer sig över mängden. Streckar emellertid sex då jag även tar med So Gå Ikaros med herr Sjöström.

V75-2: Untersteiners Swish Lane är favorit, men jag spikar ej då jag tycker det finns för många orosmoln på den annars klarblå (?) Gävlehimlen.  Kusen ska ut på långresa och övernatta, har inte varit helt hundra tidigare och får sannolikt mycket trafik att ta sig igenom för att nå täten. Vi hoppas på skräll här. Första garderingsstrecket är givet i Valborg Marje och det roligaste är månne Milady Amok med Heiskanen.

V75-3: På andelsspelet är Global Unprotected given spik. På mitt egna lilla skitsystem tar jag dock även med skrällen 8 Milliondollarrhyme. Är dock många ”om” och ”men” om den senare ska slå favoriten.

V75-4: Kallblodslopp där det finns chans till skräll. Streckar på rejält på andelsspelet och hoppas att den ”tokigaste” vinner. På mitt egna lilla streckas herr Jansson samt Nordby Fröy och Brenne Brakar.

V75-5: Tror det blir spets och slut för Christoffer. Vinner han inte här, är det öppet bakom.

V75-6: Given favorit i Twister Bi och Christoffer kan mycket väl ta en dubbel här. Dock saknas inte motbud och jag streckar på med en handfull i detta löp. Tyvärr hade jag inte råd att få med 8 Love Matters på andelsspelet, något som grämer mig då jag är livrädd för denna. Blir sålunda vinnarspel på denna samt att den streckas på mitt egna lilla. Ska man hoppas på skräll klappar hjärtat för Kajan och Queer Fish här.

V75-7: God chans för favoriten Disco Volante, men garderar med gubben i lådan samt herr Widell. Hoppas mest på den sistnämnde, även om mycket tyder på att favoriten tar hem loppet.

Guldgrävar’n tippas åt Matöppet

Nu kör vi! Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.