V75 Åby 12/5

Denna lördag bjuds vi på pokallopp och fantastiskt bra travsport från Åby travbana. Vi går rakt på loppen:

V75-1: Omgången inleds med Drottning Silvias Pokallopp och vi har direkt en sto(r)favorit i 4 Dibaba. Kusen är vansinnigt hårt spelad och med tanke på att hon har en historik där hon inte alltid pallat trycket behöver det inte vara fel att gardera. Likväl, jag gör denna gång som majoriteten då jag tror hon mognat och dessutom har Örjan upp i ett lopp med stora summor i prispotten, då sover han aldrig bort ett lopp. Förstå mig rätt, Örjan är Sveriges bästa kusk i mina ögon, men ibland är han sömnig, oftare när det är mindre prispengar att kubbas om. Hur som helst, spik!

V75-2: Ett öppet lopp där jag streckar sex kusar. Hjärtat klappar för Åke och Porthos Race, men jag gråter inte om Erik eller Örjan hinner över linjen först.

V75-3: Egentligen kunde jag lika gärna helgardera V75-2 och tagit sex streck här istället. Tycker båda är öppna, men hoppas här på väldigt hård körning och att de mest betrodda gör bort sig eller får tuffa resor och vi därmed kan sätta dit en riktig smällkaramell…

V75-4: Vi har en favorit i Diamanten med Erik och det är inget att säga om. God chans så klart, dock är spåret inte optimalt. Ska bli ett mycket intressant lopp, där jag såväl tror som hoppas Jepson kan skrälla med Handsome Brad.

V75-5: Bergharn är favorit i silver med Coktail Fortuna. En av dagens större favoriter och når denne ledningen smärtfritt blir han svår att slå. Hoppas dock att det blir torsk för favoriten och att istället antingen Dragster med Malmqvist eller än hellre att Rolex Bigi med Örjan skräller.

V75-6: Spik! Tror Kajan tar detta fram och baklänges, även om motstånd verkligen inte saknas. Magic Gwin… …for the win! 🙂

V75-7: Hade gärna haft ett eller två streck till i sista loppet, men tror och hoppas vi ska klara oss på fyra. Örjan rattar på nytt en favorit i 1 Perfect Spirit och kombon Redén-Kihlström har ju historiskt visat sig vara ett framgångsrecept.  Emellertid finns det flera bakom som inte tänker ge upp utan kamp, men hjärtat klappar mest för Magnus Jakobsson och Vikens High Yield.

Guldgrävar’n tippas åt Matöppet

Nu kör vi! Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.