V75 Eskilstuna 10/3

Dags för V75 på Sundbyholm, Eskilstunas stolthet. Vi bjuds på en omgång med ett stort antal starka favoriter och några lopp där det på förhand ser skrällvänligt ut. Samtidigt är det ofta i omgångar som dessa där flertalet av oss sitter som fågelholkar efteråt och undrar varför inte de ”oslagbara favoriterna” levererade. Lite av den anledningen som jag ej har två, tre spikar på andelsspelet, något som annars omgången på förhand inbjuder till. Jag hoppas kunna fälla åtminstone två av de större favoriterna.

Det är inte längre skokrav, men samtidigt är det lite kluriga förutsättningar för banpersonalen. Sundbyholm har ett kort upplopp och sitter man först i sista kurvan är det normalt en stor fördel, samtidigt kan rådande väderlek ge ett tungt innerspår och då kan ”bästa spåret” istället vara en fälla.

V75-1: Börjar med spik direkt på andelsspelet och hoppas att 1 Global Satisfaction infriar förväntningarna. Stall Nurmos tror det är en häst för gulddivisionen och då ska han väl städa av det här gänget, även om motbud finnes. Ska ha gått framåt efter senaste starten och det känns tryggt med Uffe Ohlsson i jollen. Letar man superskräll streckar man 5 Super Zantos.

V75-2: Passande uppgift för 4 Orkidee Skift som dels är spelad till favorit, dels har Örjan i sulkyn. Själv tror jag dock mer , trots spåret, på 14 Maintainability som har Kaj Widell till körsven. Ekipaget är i skrivande stund spelat till blott 14 gånger pengarna, vilket jag tycker är för lite. Hade jag haft mer hår på bröstet hade jag spikat denna på andelsspelet.

V75-3: Gulddivisionen bjuder på omgångens säkraste spik genom Zenit Brick, enligt många. Jag är böjd att hålla med och kanske gör jag en blunder då jag inte spikar denne på andelsspelet, men skulle något häxa för Zenit Brick är Piraten mycket tidig och än roligare är Queer Fish som har herr Widell som kapten på skutan. Med rätt resa är det få som står emot speeden på upploppet. Allt som oftast ömmar jag för Narold Vox och inte sällan streckas kusen såväl på V75 som något vinnarspel vid sidan om. Dock, tror jag den får svårt i nuvarande sällskap, men starten har ju inte gått än, så vi får se om hjärta eller hjärna vinner kampen…

V75-4: I fjärde har vi ett lärlingslopp och so far, so fine, men jag är mindre förtjust i att man kör lärlingslopp med voltstart på V75. Självfallet måste lärlingarna få köra volt för att lära sig, men låt inte det ske på veckans höjdpunkt tillika viktigaste spel – V75. Låt dem köra voltstarter på vardagstravet. Nog om det. Finns en handfull ekipage som jag tror det står emellan. Streckar man ett fåtal så måste följande med: 3 Tyson Dimanche, 6 Antonio America, 11 Staro Ivy League samt 13 Legoholm Zon.

V75-5: Ett av omgångens tveklöst svåraste lopp i min mening. Streckar åtta hästar på andelsspelet och har jag inte med vinnaren på dessa streck blir jag förvånad. Den som spikar i detta lopp och överlever vill jag gratulera å det varmaste…

V75-6: Mats Rånlunds praktexemplar är favorit i sjätte löpet och rätteligen så. Emellertid initieras loppet med voltstart och Olle Rols har fått mindre angenäma spår fem. Det föreligger sålunda risk för galopp och skulle man klara starten är sannolikheten stor att man istället hamnar långt bak i fältet. Sålunda favorit i fara och kusen garderas på andelsspelet. Värst emot tror jag är 9 Västerbo Grosbois, trots att spåret inte är bäst tänkbara. Därefter är 1 Oceanic Clearance och 2 Dani Boko självskrivna. Vill också vurma lite för 4 Comte du Pommeau som klarar spåret utan bekymmer. Farlig vid klaff!

V75-7: Jag tror sista loppet står mellan Sir Q.C och Porthos Race. Man behöver väl inte skämmas om man streckar två, tre till, men hade jag spelat en handfull system, hade flertalet av dessa haft lås på ovanstående. Det är autostart och med tanke på spåren bör båda ekipagen hamna bra på det direkt. Gute Band och och Titan Brodde är hårt betrodda utanför mina givna streck ovan, men jag tycker 1 Ginotonic och 3 Reverend Wine är roligare för den som letar skräll…

Guldgrävar’n tippas åt Matöppet

Nu kör vi. Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.