V75 Kalmar 27/1

Äntligen helg, äntligen V75. Känns skönt att kunna säga och känna just så, något som var omöjligt under julhelgen, då blev det tjatigt istället med alla V75-omgångar där man vare sig hade tid eller råd att spela alla. Vem vill äta pepparstek varje dag, då mister det sin charm…

Nåväl, dagens omgång i Kalmar ser ganska trevlig ut på förhand, även om man kan fundera över om det är V75 eller V65 denna gång? Västerboonthenews är omgångens megalampa och sannolikt är risken stor att det bara är sex lopp kvar att lösa. Med det sagt spikas likväl kusen på flera system.

V75-1: I första avdelningen finner vi en klar favorit i 3 Augustus F. och det är väl inget konstigt i det, dock ska man vara medveten om att på distansen 2140 m har spelarnas loppfavorit inte vunnit på två år. Augustus trivs bättre på kort distans och når man inte ledning utan ansträngning kan det vara favorit i fara. Nu har kusen dock sett ut att vara i god form på slutet och det kan gå vägen ändå. Likväl, det finns andra kusar som är mer gynnade av distansen och måhända är det inte ett lopp man vill spika i. Streckar man även 1 Master Crowe så sitter man med ett väldigt starkt lås, såvida nu inte dessa kör mot varandra och bjuder in en tredje. Den senare kan dessutom mycket väl svara ut favoriten så att denne får gå i dödens och då är det toppchans för Ingves med Mastern, om han nu får sitta ifred där.

V75-2: Svårt lopp, tillika lärlingslopp –  Strecka på! Utan att rangordna, förutom de mest streckade, sitt inte utan 11 Fidagu U.R. och 13 Uddens Intro. Den tidigare hade månne varit bättre på det från annat spår, men får ekipaget en skaplig resa och får vara med där framme och nyttja speeden på slutet kan det gå. Vad anbelangar den senare behöver vi väl inte nämna mer än att loppets vassaste kusk håller i tömmarna och är med detta i åtanke fasligt understreckad i mina ögon.

V75-3: Spik på 3 Västerboonthenews på alla system utom ett. Vinner nog loppet åtta, nio gånger av tio.

V75-4: Veijo är klar favorit med 3 Prima Italia. Dock har kusen varit krasslig och struken inför lopp nyligen, så frågan är hur statusen är i nuläget? Toppchans felfri och om den nu är helt frisk. Tycker det ser klurigt ut bakom och halva fältet har segervittring om det blir favoritfall. Svårt!

V75-5: Har svårt för Kim Eriksson som jag upplever som nonchalant och torde gynnas av en gnutta mer ödmjukhet. Med det sagt, är han likväl en duktig kusk och har här bra chans bakom favoriten 2 Fairplay Pellini. Roligaste strecket är emellertid 11 The Real Star, som Tobbe var otroligt nöjd med senast. Starkt lås med dessa två, streckar man fler torde fyra, fem streck räcka långt.

V75-6: Med 11 Staro Ivy League och 5 Friend of Nature kommer man långt. Loppet ser dock svårt ut, även detta och man behöver inte skämmas om man streckar på. Hade här önskat vi haft råd med fler streck på andelsspelet, men någonstans måste man gå kort. Just denna omgång hade jag svårt att hitta en andra spik och har man inte hår nog på bröstet för två spikar får man gå kort i flera lopp. Hade väldigt gärna haft med Hans Crebas här, som kan överraska med rätt lopp…

V75-7: Vi finner en startsnabb favorit i 2 Global Science och chansen att nå ledningen är god, såvida nu inte Uhrberg vill stångas direkt om ledningen med lika startsnabbe 1 Zorn Brick. Tycker flera av loppen är vidöppna bakom de två mest spelade och så kan sägas även om detta lopp där 4 Erik Sting är andrahandsfavorit, men kanske inte någon man vågar lita på allena med favoriten, med tanke på sjukdomar och galopper i bagaget. Roligt streck i 10 Mellby Fire som förvisso möter tuffare motstånd denna gång, men som också har herr Adielsson i sulkyn – kuskplus!

GULDGRÄVAR’N tippas åt Matöppet

Nu kör vi! Enjoy!

 

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.