V75 Örebro 31/12

Gnällbältet kniper årets sista V75-omgång och vi bjuds tillika några extra-miljoner som ATG tidigare konfiskerat från oss spelare. Dags för pay back?

V75-1: Ojämn tillställning där vinnaren är klar om denne nu går felfritt, 7 Platon Face som nu spakas av Carl Johan Jepson, klar kuskförstärkning m a o. Ska man försöka hitta orosmoln på himlen för favoriten är det väl att kusen trivs bäst på bra banunderlag, såsom på hemmabanan Jägersro, och idag på Örebro kan vi näppeligen räkna med samma ”kvalisort” på underlaget…

Bakom favoriten är 13 Frankie Brodda samt 12 Coktail Fortuna givna och streckar man dessa tre kommer man tämligen långt. Har man råd med fler streck tycker jag 2 Young da Vici, som sannolikt kommer få en bra resa ska streckas. 5 Porthos Race, med hemmasonen Åke som streckas trots att stallet ligger lågt då kapaciteten finns där samt även en rejäl fidus i Prins Alf som rattas av Kajan, som på senare tid varit hetare än het.

V75-2: Tror hårt på 9 Vikens High Yield som spikas på flera lappar, detta då kusen stått för flera imponerande prestationer och mycket talar för att han denna gång dessutom får en bra resa. Främst två hästar emot och tänker då på 8 Fritjof som häromdagen var spelad till favorit, men nu tycks det ha vänt. Tredje tänkbara strecket är 2 Espoir de Ginai, nu med gentlemannen Tobbe i sulkyn.

V75-3: För mig är givna förstahästen ”hjärtehästen” 9 Jeepster som jag tycker är fasligt bortglömd, men det är bara att tacka och ta emot. Spikas på några system men garderas på andra.  Det saknas inte motbud och 6 Going Diablo och 3 Firewire är mycket tidiga samt 2 Paduca Dream som är märkligt lite streckad…

V75-4: Svårt lopp! Förvisso har jag på några system spikat favoriten 2 M.T Mighty Winner och visst är det så att kommer kusen behändigt till ledningen utan att det blir allt för slitsamt så ser det mycket bra ut. Å andra sidan är det vidöppet bakom och spikar man inte  bör man måla på rejält. En eller alla, åtminstone rackarns många!

V75-5: Hjärtat klappar för Mack Dragan som jag bara tror går och vinner. Fegar dock på någon kupong och dubblar med 4 Tudor Kronos. Vill man ha en tredje, ger vilken som helst bra betalt…

V75-6: Svårt lopp där fyra streck är minimum, hjärtat klappar dock mest för 9 Athos Race med Åke. Tycker dock man ska strecka så mycket som systemet/plånboken klarar av…

V75-7: I avslutande avdelningen tycker jag två hästar höjer sig över mängden och tänker då på 5 Man at Work samt 4 Friend of Nature, men målar även här på så mycket som man har råd med och hoppas därmed jobba in största tänkbara skräll.

Tippar två andelsspel denna gång samt några egna, varav ”Guldgrävar’n” som tippas åt Matöppet redovisas nedan. (Klicka för större version.)

Blir i sedvanlig ordning till att se loppen senare på ATG Play ikväll, så nu återstår bara att önska god tur och gott nytt!

Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.