V75 4/11 Bergsåker

Dags för V75-cirkusen att slå ned tältpålarna på Bergsåkers travbana uppe i norr. Jag har förbannat mig några gånger att jag inte besökt banan i fråga, särskilt då jag haft chansen ett flertal gånger då jag besökt Sundsvall å yrkets vägnar. Hade varit ypperligt att, när arbetsdagen lidit till ända, besöka Bergsåker för lite vardagstrav på kvällen. Nåväl, farsgubben och undertecknad kanske kan slå två flugor i en och samma smäll om vi kommer iväg på vår midnattstravresa till Boden någon gång framöver.

V75-1: Mångas favorit och sannolikt en av de mest givna spikarna blev tidigt i veckan struken. När Araw Hoss ströks öppnades loppet upp och favorit är nu istället 1 Bryssel med Björn Goop. Ekipaget kan vara en kul spik för de som vågar. Det kan mycket väl bli spets och slut då spåret passar som handsken tillika är kusen snabb iväg. Mitt hjärta klappar dock något snabbare för 5 Sugar Daddy med Kaj Widell.  Pållen har gjort det bra länge och motståndet denna gång skrämmer inte, relativt tidigare opponenter. Når han spets blir han svårslagen, men smolken i bägaren är väl just spåret då vi pratar voltstart.

Dessa två nämnda är de jag tror mest på, men spelarkollektivet i övrigt är istället för Kajan mer inne på 3 ImportedfrmDetroit med Uffe Ohlsson. Så klart given om man streckar fler än två. Ett ekipage som det är skrik på är 7 Västerbo Carrera med Oskar Kylin-Blom, där man säger sig ha balansändringar på gång på en i övrigt distansgynnad pålle. Vill dock avsluta med en hästkrake som jag tycker är lite småkul och tänker då på 2 Roger America som inte sällan sätter ditt nosen först och från ett läge som detta mycket väl kan skrälla i detta sällskap. Loppet garderas på andelsspelet, går på övriga system kort förutom på ett där Bryssel ”chansspikas”.

V75-2: Klass II och lägsta klassen bjuds vi på i avdelning två där vi återigen möts av ett öppet lopp. Spelarna har i skrivande stund gjort 1 Global Trackmaster till favorit och det är det väl inte mycket att säga om, men frågan är väl om han går iväg felfritt och tillika kommer ut, för han lär nog inte nå första kurvan först. Svårt lopp i övrigt där andrahandsfavoriten 6 Global Trader med Örjan upp är given. Bakom dessa är det lika svårt som jämnstreckat. Letar man skrällstreck är 11 Jolly Frost en rysare, som gjort det bra på slutet, men jag är ju måttligt imponerad av kusken Klaus Kern, verkligen ingen favorit i min bok. Då håller jag Tobbe, bakom 3 Craizy Daizy, högre. Ännu ett kul streck, med en kuse som gått bra på slutet, men här är motståndet tveklöst något tuffare än tidigare.

V75-3: Äntligen kallblod! I detta löp är det stor chans för publiken på plats att de får en hemmaseger genom Henrik Svensson och 4 Gustaf E. Vad som dock kan kruxa är att Gustaf står på innern i andra volten och månne aldrig får se dagens ljus. Hittar ekipaget ut är emellertid segerchansen god. Bakom favoriten är 8 Brenne Järven och 6 Lome Annar hårt betrodda. För mig är dock 12 Kong Henry, med Tobbe i jollen, det mest givna strecket, efter favoriten.

V75-4: I fjärde löpet möts vi av omgångens, i skrivande stund, största favorit, i 8 Izzy.  Loppet är lite av karaktären en eller många (alla?).  Dock ska Izzy ut på långresa, möter lite tuffare motstånd och spåret är inte det bästa, varför jag väljer att gardera på alla kuponger förutom en. På andelsspelet streckas fyra, även om jag önskat jag haft råd med fler.

V75-5: I femte finner man ett möjligt och tillika starkt trehästarslås i 4 Michelangelo Ås, 10 Don’t Mind Me samt 5 Angle of Attack. För egen del har jag dock chansat bort 5 Angle of Attack på alla lappar förutom en. Kan vara ett dåligt drag, men jag ville absolut ha med 2 Valeur som ligger mig varmt om hjärtat.

V75-6: I sjätte är det då dags fört start och tillika upp till bevis för Nuncio. Svårt att värdera Nuncio i nuläget och starkaste kortet på förhand tycks 4 Tobin Kronos vara. Närmast bakom Tobin kommer för min del 11 Beau Mec och därefter kanske då 6 Nuncio. Vill man ha med fler är 10 Fossens Bonus given. På andelsspelet spikas 4 Tobin Kronos.

V75-7: Sista och avslutande avdelningen, där vi spikar 2 So Gå Ikaros på andelsspelet. 5 Joe Martini och 3 Global Science är tidiga bakom och tas med på garderingslappar, samt det roliga strecket 11 It’s Showtime Zaz med Jorma. Den sistnämnde fyrbeningen har emellertid inte varit helt stabil på slutet, men håller den sig i trav finns det kapacitet så det räcker och blir över, i detta sällskap…

Nu kör vi! Enjoy!

 

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.