V75 Åby 17/12

Denna veckas V75-omgång går av stapeln på Åbys travbana vilket innebär att vi får oss en dos av dubbla open-stretch igen. Förra veckan gav bra utdelning på sju rätt till ett vinnargäng som själva fick dela på stålarna. För egen del var tänket åtminstone någonstans i närheten av stora pengar, men hade dessvärre inte fått med Svanstedt utan att måla på rejält i nämnda lopp. Vi gör ett nytt försök i helgen…

V75-1: Omgången inleds med ett, i mitt tycke, svårt lopp. Favorit är Saul med Örjan i vagnen. Man får ha iskyla om man ska spika favoriten i första, jag har det inte och tror det kommer smälla här. Man kanske inte behöver ta alla, men sju till nio streck kan man strecka utan att skämmas ens det minsta lilla. Känns inte som det är någon idé att nämna någon enstaka häst, då så ofantligt många måste tas i beaktande. Strecka på!

V75-2: Med en sådan streckkrävande inledning är det skönt att det direkt därpå kommer ett lopp man kan gå kort i. Hade Master Crowe haft vilket annat spår som helst, förutom spår 1, hade jag kunnat tänka mig att spika på flertalet kuponger. Han får singelstreck på något system, men risken är att han blir fast invändigt och blir sittande alternativt kommer loss för sent. Därav behöver det inte vara fel att gardera. Givna garderingsstreck är Thaiger Exclusive, Young Farmer samt Ottens Casher. Letar man storskräll tar man med Valeur som ligger mig varmt om hjärtat. Stark häst i bra form som berikats med ett bra startspår. Inget ont om Sandra, men i detta sällskap är det väl månne ett litet kuskminus som främsta orostecken emot.

V75-3: Tänkbar spik i Volstead. Garderar man måste en annan personlig favorithäst med i Spring Erom. Vidare, Nahar är ånyo ett tänkbart garderingsstreck, men jag får personligen ångest varje gång han är med på startlistan då kusen blandar och ger så in i bänken. Otroligt hög högstanivå, men likaså opålitlig och stundom nästintill usel.

V75-4: En av omgången starkaste spikaspiranter i Pense Kloster. Spikas på flera system, men garderas på något. Värst emot: Othala, Ma Running, Astoria Ås samt Önas Ida.

V75-5: Ånyo ett svårt lopp, strecka på…

V75-6: Ett lopp som torde kunna låsas medelst Victory Kåsgård, Juan samt Balfour. Streckas i denna ordning, ska någon bort ryker Balfour. Det går inte bortse från Juans statistik, samtidigt är Flemming vansinnigt uppåt på sin kuse.

V75-7: Slide So Easy är en given förstahäst, men långt ifrån en lika given spik. På flera system vill jag ha med Ni Talar Bra Latin som är väldigt tidig för mig. Bakom dessa är det vidöppet. Jag nödgas gå kort på andelsspelet, men tar fram stora penseln på flera av de andra systemen.

Tidigare ikväll mailades andelsspelet till butiken och inget annat är ännu skrivet i sten, men jag har några preliminära backup-system klara som sannolikt kommer lämnas in under lördagen. Nedan presenteras andelsspelet.

Guldgrävar’n tippas åt Matöppet – klicka för större bild
v75_aby_161217_guldgravaren

Nu kör vi! Enjoy!

 

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.