V75 Åby 15/10

Dagens V75-omgång på Åby kanske kan bli det andrum ATG så väl behöver? Det tycks mig som fokus numer vare sig är sport eller spel längre. Travmedia och nyheter i denna sfär kretsar inte längre kring sportsliga prestationer eller tankegångar kring spelet i sig. Är det inte doping, kobolt eller ej, så är det ATG:s tekniska fadäser alternativt Belgien som är på tapeten. Det börjar bli lite tröttsamt. Av denna anledning tror jag ATG drar lite av en lättnadens suck när man nu kan låta glittret flyga i luften och blåsinstrumenten för full hals basunera ut en jackpottomgång värd namnet.

När jag i förmiddags var inne på Matöppet för att hämta min andel i Guldgrävar’n kunde man nästan ta på stämningen. Jag tror vi alla lite till mans kände att nu är det dags, är det någon gång, så är det nu det ska ske. Nu ska vi bärga guldet! Omgångar som tycks kluriga, där man suttit och våndats i timmar nästintill som i en feberyra och svurit, gnisslat tänder över vilken eller vilka spikar man ska välja, ges en extra udd när de kryddas med extra miljoner i guldkistan.

Denna omgång hade jag förhoppning om att kunna sätta mig ner och plita ner några väl valda tankar om omgången i stort, men då junior äntligen skulle få se Star Wars IV – den ”riktiga filmen” satt jag med första timman i soffan och lyckades somna. Man får det man förtjänar, så nu sitter man ånyo här igen, skamsen och med sedvanlig tidsbrist…

V75-1: Svårt lopp där man kan strecka halva fältet utan att känna sig säker. Jag har feeling för 5 Conrads Definitif som jag tror kan skrälla. Absolut ingen spik, men tar man tre eller fler måste den med…

V75-2: Lärlingslopp tillika lärlings-SM. Tack för autostart, som det ska vara när lärlingar kör på V75, i mitt tycke. Inte sällan brinner det till hos lärlingarna på V75, det körs för fulla klutar  och alla vill mycket, direkt och när mållinjen närmar sig är det slut i tanken, i förtid, hos lite för många. När det dessutom vankas SM är viljorna hetare än någonsin och det brukar ju sägas att det på Åby är svårt att vinna från bakspår, men i lopp som detta kan det vara en fördel att inte vara med i den initiala rusningen. Den som bidar sin tid från bakre delen av fältet kan belönas om de spar speeden och krutet till upploppet istället. Behöver inte vara fel att ta alla, måste man nämna två nämner jag 8 Sloppy Joe och den lite mindre spelade 5 Hank von Håleryd. Pass upp!

V75-3: Första spikaspiranten i 9 Heartbreaker V.S. och för den som vill köra lås överlever man nog omgången åtta gånger av tio om man streckar med 1 Global Respons. Är man inte trygg med detta kan man nog sussa gott om Juel och Veijo slängs med på lappen.

V75-4: Favoritskap i babysteiners 2 Rawindski, själv har jag småfeeling för 6 Totally Secret med herr Jakobsson.

V75-5: Magiska 10 Some Summit startar och sannolikt kommer man svära över att man inte spikade ekipaget på flera lappar, men jag garderar på samtliga lappar förutom en. Givna garderingsstreck är 7 Playing Tua och 5 Jetset. Det pratas på sina håll om Alvena Take It, men det vete katten om jag inte är mer orolig för Goop med Twigs Voici.

V75-6: Tror man är safe på fyra hästar, spikar dock 1 Patricia Hastrup. Enda frågetecknet är väl Jormas form och vinsthunger? Det trodde man aldrig man skulle skriva eller nämna för lite över ett år sedan, men i år har vi inte känt igen Jorma på V75, som han en gång eller alltid varit. Jag vill inte skriva ner Jorma på något sätt och alla kan ha svackor, frågan är bara om vi i år sett en väldigt lång svacka eller om vi får se en makalös och vinstrik karriär ändas på ett tynande sätt?

V75-7: Om unge herr Kolgjini håller nerverna och temperament i styr är det nog kört för övriga. Om det på något sätt häxar för 3 Mosaique Face kommer 9 Ivar Sånna och 4 Alfas da Vinci in i matchen. Själv bankar hjärtat hårdast för 10 Spring Erom och jag hoppas Uffe får sätta dit nosen först.

Har kört flera system men pga tidsbrist postar jag enkom andelsspelet jag tippat åt Matöppet, håll till godo.

Guldgrävar’n – klicka för större version
v75_aby_161015_guldgravaren

Nu kör vi! Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Åby 15/10

  1. Vinnarskalle skriver:

    Ovanligt sent ute idag, men jag hinner nog precis önska lycka till innan sammandraget i TV4. Idag är det stora pengar i potten så vi får hoppas att vi får en del av kakan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.