V75 Åby 13/8

Var länge sedan jag hade antingen tid eller ro till att sätta mig ner och få några tankar om V75-loppen på pränt, inför omgångarna.  Den som vill få sig andras tankar till livs går det emellertid ingen nöd på, då det bjuds på dessa i överflöd på nätet.

Just nu är ett av de hetare ämnena starttiden för V75 och har väl så varit under en längre tid. Jag håller med om att nuvarande tid inte är någon höjdare och sämst är det väl månne för de aktiva i stallen, skötare och övrig personal. Likväl, detta innebär inte nödvändigtvis att det var bra tidigare. I mitt tycke vore den optimala starttiden för V75-1 kl 15.00. 

Man läser mycket elände i media varje dag och det enda man kan vara säker på är att nästföljande dag kommer trumfa den föregående avseende grad av idioti. Häromdagen såg jag att någon hade som förslag att det borde köras V75 inte bara på lördagar utan nu även på onsdagar. Ursäkta min vokabulär, men det var nog ta mig f*n det dummaste jag läst på länge. Vi har redan ett överflöd av extra-V75-omgångar och om förslaget skulle gå i hamn skulle vi få än fler.

Lägg ner V86 istället och kör V76 på onsdagar, låt det bli Solvallas kronjuvel. Alternativt låt V86 köras på söndagar och hitta på något nytt på onsdagar med V76, låt detta ske på Solvalla och höj prispengarna rejält i loppen. Hur man än väljer, förstör inte V75, det starkaste varumärke ATG har, fridlys detta och låt det förbli allena på lördagarna.

Nåväl, förra veckan var undertecknad såväl fasligt nära, men på en och samma gång ack så långt ifrån stora pengar. I V75-1 samt V75-2 valde jag mellan Coco de Vie samt Mellby Apollo och Tiger Woodland respektive Ilikeitlikethat. Jag velade in i det sista, men valde fel och det kändes minst sagt snöpligt, med tanke på att jag smällde in samtliga storskrällar i övrigt. I sedvanlig ordning skrattar reserverna en rätt upp i ansiktet. Nåja, bättre lycka denna gång? Tyvärr känns det aningen mer favoritbetonat denna omgång på Åby.

V75_160806_surt

Till dagens omgång på Åby tippar jag två andelsspel åt Matöppet. Dels sedvanliga Guldgrävaren som är matematiskt men också ett reducerat jokerssystem. De senare är dock lite svårare att sälja in då det bara är de mest spelintresserade och initierade som är fullt med på vad de köper. Går det bra kör vi på, men om intresset är svalt återgår vi till att bara köra med matematiska Guldgrävaren framöver. Time will tell, som Wilhelm sa…

Guldgrävar’n tippas åt Matöppet – klicka för större version
V75_Åby_160813_Guldgrävaren

Frasses Joker tippas åt Matöppet – klicka för större version
V75_Åby_160813_Frasses-Joker_systemram

Kör något litet microsystem samt en raket vid sidan om, hinner dock inte fixa dessa i bloggen nu. Tar mig friheten att göra dem till efterhandare i egenskap av att fru Fortuna står mig bi…

Nu kör vi! Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.