V75 Årjäng 16/7

Varje år när V75 kommer till Årjäng på sommaren säger jag till mig själv att nästa år, då ska jag banne mig ta mig dit. Likaledes, varje gång, året därpå, är det alltid något annat som dyker upp istället. Nåväl, nästa år då jädrar…

Sommartid tillika semesterdito, men ändå springer tiden blott iväg. Försöker likväl få iväg några tankar om omgången då jag varit fantastiskt dålig på att ta mig tid till detta på senare tid.

V75-1: Första tanken tidigt i veckan var att spika TakeThem och då jag inte alls har något emot att spika i första, snarare tvärtom, kändes det som en bra plan. När man sedan gick igenom lopp efter lopp och fann Nuncio i V75-7 kändes det inte som det var läge. Nuncio vinner väl det där loppet sju till åtta gånger av tio, om de kör för att vinna och att ha spik på både Takethem och Nuncio kändes iskallt, om man vill ha några kulor tillbaka.

Likväl, efter att ha gluttat igenom listorna första varvet för att sedan återgå till V75-omgångens första löp bestämde jag mig för att gardera rejält på andelsspelet (vilket lämnas in torsdagkväll) då det här finns flera roliga om favoriten fallerar. TakeThem är å ena sidan en sund spik där distans och kusk denna gång är i favör för ekipaget. Thomas Uhrberg är månne Sveriges vassaste kusk medelst voltstart. Å andra sidan, det finns flera roliga till skapligt låg procent. Coldtown med Takter, farlig om denne når spets. Trodde tidigt i veckan också mycket på Quantanamera men tyvärr har den blivit struken efter jag mailade systemet till butiken. Vidare streckas Seedorf med Adielsson samt Rapide du Pommeau med Flemming. Dessa känns givna vid garderingslopp samt några extrastreck utöver nämnda kusar.

V75-2: Uffe O. med Smokey Herman spelas till favorit, men själv sätter jag nog Erik före med Palermo Broline. Erik som dessutom kan få en mycket fin dag på Årjäng, tror han kan smälla till med flera uppsittningar med lite medvind och rätt löpningsförlopp. Andra löpets roligaste kuse är i mina ögon Breezy Badger med kuskeleganten Takter.

V75-3: Kallblodslopp är lite digitala, allt eller inget, antingen finns en, mer eller mindre, given spik eller så får man gardera rejält. Här spikas Steinfaks på andelsspelet och på mitt egna backup-system garderar jag upp med några till. Efter jag lämnade in andelsspelet men före jag slängde iväg mitt egna så ströks Bilbo B.S. – vilket var extremt olyckligt då denne var en av omgångens roligaste skrällar.

V75-4: Lotuscherie snackas ner av flera tipsexperter, men för egen del tror jag den kommer överraska dessa idag och sålunda leva upp till favoritskapet. Skrällen för dagen som många tisslar och tasslar om är Hankypanky Pagan och denne är tidig på kupongen, även om jag själv rankar Islamorada före. I övrigt ett svårt lopp, där man kan måla på rejält, utan att behöva skämmas.

V75-5: I femte löpet finner vi en spikaspirant i Othello Face. En av Veijos kusar som trivs ypperligt med herr Sjunnesson. Finns dock flera luringar i vassen här…

V75-6: Klart värde i att spika här då det finns många om det, bara man har hår nog på bröstet för att våga. På andelsspelet streckar jag en handfull men spikar Mellby Club på mitt egna.

V75-7: Å ena sidan vinner Nuncio det här loppet större delen av gångerna det blir kört, men känns ju sjukt tråkigt att spika denne. Mitt hjärta klappar dessutom snabbare för On Track Piraten och här har denne spåret till sin favör, men tyvärr blir det väl skor också. Månne idiotförklaras man för att man inte spikar Nuncio, men det känns väldigt tråkigt med den som spik.

Nu kör vi! Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.