V75 Halmstad 28/2

Vankas V75 på Halmstads travbana, i en omgång som högst sannolikt bjuder på fin bana och rejäl utdelning. Noteras att det är fulla lopp och det var nog ett bra tag sedan vi såg detta senast på V75. Kanske något för ATG att beakta? Det finns å ena sidan månne inte hästar nog eller ens, å andra sidan, intresse/stora plånböcker nog/tillräckligt med tid hos spelarna/just pick one, för att köra trav varje dag, år ut och år in? Att då dessutom i allt högre utsträckning börja gödsla med extra-V75-omgångar är rent kontraproduktivt.

Det gnager mig att man tänker så kortsiktigt och på sikt urvattnar och tar död på såväl V75 (som varumärke och spelform), som travspelet på sikt. Är det månne så att Skarpen enkom har tänkt jobba på ATG i några få år och då vill maximera omsättningen, få en klapp på axeln för att sedan kunna kliva av cirkusen och gå till ett annat toppjobb långt från travets värld? Missförstå mig rätt, många av Skarpens åtgärder har varit av godo och högst nödvändiga, men de här extra-omgångarna kommer kväva spelintresset. Vi har en nu på söndag, lönehelg, någon…

V75-1: Tänkbar spik i Heiskanens ekipage, given utgångshäst om man inte spikar. Mycket öppet bakom. På andelsspelet väljer jag att strecka samtliga och har därför inte gjort någon vidare noggrann ranking i detta lopp. Vill dock lyfta fram On Hold som måste-streck, om man tänkt strecka tre, fyra stycken. Letar man skräll är Caliber T.T. given, nu med Örjan upp och från ett angenämt tredjespår i autostart. Bådar sannolikt för bra placering, hur han än kör. Ligger han i främre träffen inför sista kurvan, gärna andra ytter, har nämnd kuse en sjuh*lvetes speed sista biten. Makalöst bortglömd! Har inte lirat den vinnare än, men är mycket möjligt det blir ett vinnarspel där.

V75-2: Liknande scenario i lopp två där vi finner en högst tänkbar spik i Grassos Gordonston. Men, vill man inte spika i ett lärlingslopp, vilket man sällan vill, är nämnda kuse en bra utgångshäst.  Även i detta lopp målar jag på med samtliga kusar och hoppas den tokigaste vinner, såvida nu inte utgången sitter.

V75-3: Tre hästar höjer sig över övriga i guld. VästerboOnTheNews höjer sig över övriga rent insatsmässigt, men jag vågar inte spika denne på något system. VOTN kan så klart vinna, men kusen kliver nu upp i guld och möter annat motstånd än tidigare. Rent spelvärdesmässigt en dålig spik, IMHO. Veijo fick iofs bakspår med Riff Kronos, men har nu fått ett lopp i kroppen och har en vass speed. Streckas på samtliga kuponger.

Oasis Bi med Goop, klart intressant med Goop upp från ett andraspår och tillika positiva utrustningsförändringar denna gång. Letar man tokskräll tycker jag Nothing But Class är intressant, nu nedstruken ett spår. Värt att noteras är ju att Kash’s Cantab nu åter har Örjan upp, som vann med kusen förra gången. Givet streck för de som streckar fyra eller fler, men jag står över denna gång på samtliga system.

V75-4: Klass II är ett långlopp över 2640 m och ånyo får vi gnugga de små grå för att komma fram till någon form av gångbar lösning.  På andelsspelet streckas sex hästar och likväl kan man inte känna sig bombsäker.  Farsgubben varnade för skrällen Daydream Rapida, vilken får plats på ett av mina tre system, dock ej andelsspelet.

V75-5: Mest pengar på Encore Zon i skrivande stund samt väldigt mycket snack om Wilda Tigern Jack från skilda håll. De två jag rankar främst är emellertid 4 Usain Henna samt 10 Spirit Real med Goop. Tycker dessa utgör ett starkt lås och vi nöjer oss med dem på andelsspelet.

V75-6: Överlägsen favorit i 4 Livacious Lindy med Tillman. Man hör mycket snack om att en del har svårt för Jennifer som kusk, men jag håller inte med. Jag tycker ofta Jennifer kör bra, om än inte fläckfritt, men vem gör väl det? Likväl, problemet, oavsett vad man tycker om Tillman som kusk, är att problematiken ser densamma ut. Låt mig förklara: Jennifers belackare hävdar att hon alltid kör aggressivt och ska till ledning eller försvara densamma oavsett vad hon kör med till varje pris. Jag håller inte med om detta, även om man stundom kan se dylika tendenser.

Sedan har vi då andra lägret, vilket jag tillhör, som är pro-Tillman, om man nu måste välja ett. Kan tycka att Tillman i ledning ofta får tryck och press, just för att det är hon, just för att hon är kvinna? Tror problematiken är densamma för ”Mercan”, också en kvinnlig kusk som jag gillar och tror har framtiden för sig.

Summa summarum, oavsett vad man tycker om Tillman som kusk, risken är att hon kommer få tryck på Livacious Lindy, om de når ledningen, tidigt och då kanske inte bara en gång, utan högst möjligt minst två gånger. Är väl troligt att Tobbe vill köra om täten från förstaspår då det är blott 1640 m, är ju dennes chans till vinst. Om så sker och Tillman får ledningen, då kommer sannolikt Dream With Me N.L och mellan-Kolgjini trycka till. Håller Tillman fortfarande ledningen där, då är hon rökt. Då vinner nog Diego M. Boko med Örjan, iaf i mitt badkar.

Men, får Jennifer sitta ostörd första 300 m, då är vinstchansen mycket bra, minst lika stor som insatsfördelningen.

V75-7: Bästa hästen är tveklöst 8 Geisha Sund med travets gentleman Tobbe Jansson bakom tömmarna. Läget är dock byngligt, men med tanke på att det är lång distans tror och hoppas jag de kommer ut. Skulle nämnda ekipage bli instängt så de inte får se dagens ljus, då har 11 Uranium och 7 Windy Ways mycket bra chans till att vara först över linjen. Tror man kan gå väldigt kort här, om man inte vill spika.

Andelsspel tippas åt Matöppet – tio andelar
(Klicka på bilden för större version!)
V75-150228-Matöppet-joker

Egna matematiska emot, inte särdeles ”streckekonomiska” denna gång
V75-150228-eget

Nu kör vi! Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till V75 Halmstad 28/2

  1. Raspberrybranch skriver:

    Lycka till idag….nästa vecka kommer det inte bli jackpott när krutröken lagt sig efter avdelning 7!

  2. Vinnarskalle skriver:

    Ser ut som en klurig omgång som kan ge bra betalt! Lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.