V75 Mantorp 31/5

Elitloppsyran är över för i år och vi bjuds istället på trav från östgötska Mantorp. Tidigt i veckan tyckte jag omgången såg klurig ut och det intrycket har näppeligen förändrats ju närmare vi kommit lördagen. Tror på bra betalt denna omgång.

V75-1: Vi startar omgången med silverdivisionen som tillika är ett av denna V75:as svåraste lopp. Här kommer det högst sannolikt bli rejäl körning från start och vi har flera ekipage som sannolikt gärna når tät tidigt, såsom: Art on Line, Mr Pellegrino samt Vendi. Detta gynnar Queasy, vilken jag rankar som etta i loppet och som från ett något sämre spår istället får bida sin tid. Jag hoppas Örjan skippar startrusningen och istället försöker tråckla sig ner i ett skapligt spår för att spara sig till upploppet. Under lördagen blev Utility Bus struken och istället träder Lotus Elan in som reserv på Stora Andelen.

V75-2: Spontant rör det sig om fyra hästar som gör upp om det och då tänker jag på Conrads Elsa, Remember My Name, Asterix Hornline och M.T. Follow Me. Den som vill ha med en skräll och ett femtestreck streckar Tillman med Ottens Fighter.  Tror dock mest på Jakobsson och Persson i detta race och dessa två får tillika utgöra ett tvåhästarslås på stora systemet.

V75-3: Porthos Amok från ett bra spår och Örjan upp. Raden kanske inte smickrar, men det har varit i lite tuffare lopp än det här. Garderar man åker Deuxieme Picsous från Lejon upp. En kuse jag följt länge och som lite tagit över som min favorit-underdog efter Beanie M.M. Efter dessa bör även Montgomery Hill och Quid Pro Quo åka med. För skrälljägaren torde Manalapan vara intressant.

V75-4: Ska Defi’s Victory sätta dit nosen först igen? Vi spikar på Guldgrävar’n men garderar med Final Jam och Thomas Dalborg samt Screen Height med Tarzan upp på Stora Andelen. Hur man än väljer torde man med gott samvete kunna gå kort i detta lopp.

V75-5: Går kort gör vi dock inte i lärlingsloppet. Här streckas sex respektive samtliga hästar. Jag har svårt att värdera chanserna här, men ni ser hur jag rankat. Tror mest på Oskar J Andersson, Marcus Schön samt Ville karhulahti, dvs Kay Adams, Bear with Me samt Twigs Voici. Svårt lopp där jag hoppas vi kan få maximalt betalt…

V75-6: Här är Rod Stewart, Call Me Keeper samt Nimbus C.D. överlägset mest streckade och även om det möjligen står mellan dessa kusar, vågar jag inte stå utan Remo Gas med Adielsson samt Lady Broadway och Lars-Åke. Tror och hoppas någon av de senare två skräller till!

V75-7: Riktigt fint lopp i brons som avslutar omgången. Finish Future och Costatantisoldi är givna som förstastreck tillika ett bra lås. Har man råd tar man fler och då tycker jag Verymuchkiss Karsk, Reina la Caballo, Kazire de Bob, Vici Lane samt Pampas S.I.R. måste få plats.

Stora Andelen tippas åt Isabelles Spelbutik – reducerat jokersystem – 10 andelar
(Klicka på bilden för större version!)
v75-stora-andelen-mantorp-140531För att ramen ska gälla måste minst en av fyra, fördelat på tre lopp, vinna:
V75-1: 7 Queasy
V75-5: 8 Kay Adams
V75-7: 5 Finish Future, 6 Costatantisoldi

Guldgrävar’n tippas åt Isabelles Spelbutik – matematiskt 10 andelar
v75-guldgrävaren-140531

Nu håller vi tummarna och hoppas fru Fortuna vill oss väl denna gång. Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Mantorp 31/5

  1. Vinnarskalle skriver:

    Håller fullkomligt med om att omgången känns svårlöst. Vi får hoppas på lite extra tur idag! Lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s