V75 Örebro 3/5 – Vägen till Elitloppet

Det knorras och muttras på sina håll om upplägget med uttagningen till Elitloppet, har man då startlistan till dagens Gulddivision i åtanke, förstår man kritiken…

Nåväl, lördag och sedermera veckans höjdpunkt – V75. För mig är dock inte guldlöpet dagens mest intressanta avdelning. Näppeligen. Tycker det ska bli mer intressant att se om Untersteiner kan få sockerkusen först över linjen igen. Så här före, känns det som enda fällan kan vara innerspåret. Men, kommer han först till kurvan alternativt bara lyckas tråckla sig ut, då är nog loppet över.

Men, dagens mesta begivenhet måste ändå stayerloppet vara, Örebro International. Tycker loppet ser vansinnigt maffigt ut och det ska bli otroligt spännande att se utgången av det hela.

V75-1: Som sagt, når Peter kurvan först med B.B.S. Sugarlight, då är loppet klart. Misslyckas plan A, räcker det med plan B, ta sig ut i andraspår, för att vinna. Fallerar såväl plan A som B, vill det till att luckan kommer på upploppet…

V75-2: Tycker spontant tre hästar höjer sig lite över mängden. Order to Fly, Sauveur och Tenzing är givna på kupongen. Möjligen också Dennis Boko för den som önskar ett fjärde streck. Vinner inte någon av dessa, famlar jag helt i blindo i detta löp.

V75-3: Digital Ink ska väl bara vinna detta, men vi pratar ändå bakspår på korta häcken. Detta faktum gör därför att jag garderar Örjan på samtliga system. På ett sätt är Reven andrahäst i avdelningen, men han fungerar så sällan att jag rankar ner densamme till sjätte och sista streck på respektive system. Går han felfri är han långt framme, men det var ju just det….

Av dem jag streckar tycker jag I Saw You är roligast, åtminstone ligger mig ekipaget varmast om hjärtat av övriga hästar.

V75-4: Möjligt tvåhästarslås i Remember My Name samt Maranello. Nöjer man sig inte med dessa målar man så långt färgen räcker.

V75-5: Canaka B.F.  får vara spik på Guldgrävar’n och på Stora Andelen får Playing Tua åka med för att bilda ett starkt lås. För den som streckar fler är Drillbit Ås, Mermaid Ås och Örbäckens Cruella givna. Tror man stänger loppet helt på dessa fem.

V75-6: Ungefär samma scenario i denna avdelning. Två hästar höjer sig över de övriga: Queasy och Mr Chicago. Vågar man inte låta dessa vara ensamma behöver man en handfull till. Spontant känns A. Hannibal jätteintressant. Nato Dream tisslas och tasslas det ju om en del, men tycker inte han levererat ännu. Vågar dock inte lämna denne utanför. Utility Bus känns högaktuell denna gång, Goop upp igen, dock ett lite sämre spår. För den som letar kul vinnarspel med lite vassare odds tycker jag Obama Gel med Söderkvist kan vara intressant. Chansartat så klart, men till nuvarande odds kan det bli svårt att stå emot en liten lapp.

V75-7: Dagens höjdpunkt? Ska bli otroligt spännande att se. Har dock svårt att sätta fingret på vinnaren här. Strecka på, blir svaret.

Idag tippar jag två andelssystem åt Isabelles Spelbutik. Dels matematiska Guldgrävar’n samt Stora Andelen, reducerat jokersystem.

Stora Andelen – reducerat system – 10 andelar
(Klicka på bilden för större version!)
V75-140503-Stora-Andelen

För att ramen ska gälla måste minst en av tre utgångar sitta:
V75-3: 9 Digital Ink
V75-4: 7 Remember My Name
V75-6: 1 Queasy

Guldgrävar’n– matematiskt – 10 andelar
V75-140503-Guldgrävaren

Under dagen är det bil- och mc-utställning i sta’n och på kvällen blir det cruising. Inte omöjligt det dyker upp lite bilder från dagen och kvällen, lite längre fram.

Men, först ska säcken med guldpengar håvas hem. Nu kör vi! Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Örebro 3/5 – Vägen till Elitloppet

  1. Vinnarskalle skriver:

    Stort lycka till idag! Dina system ser lovande ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.