Jackpot på Valla – V75 29/3

Hela veckan har jag gått omkring och tänkt trav, pratat trav och funderat kring dagens systemramar. Förväntansfullheten och förhoppningarna känns större än någonsin, denna jackpot-vecka på Solvalla. Dessvärre fick jag igår kväll beskedet om Tommy Hannés sorgliga bortgång och helt sonika känns en stor del av glädjen inför dagens V75:a som bortblåst.

Men, vi kanske ska tänka ett varv till? Tommy var en av de stora, en travlegendar en fighter, ett namn som klingat bekant lika länge som man besökt travbanor. Tommy kämpade sista tiden mot cancer, en hemsk och obarmhärtig sjukdom som igår tog hans liv. Likväl, gav Tommy någonsin upp? Inte då! Han kämpade in i det sista och han gjorde det han tyckte var kul. Han tränade hästar och han körde lopp så länge han orkade. Visst hände det att han några gånger på slutet fick ställa in sina egna körningar, men orkade han så körde han. Han gjorde det han älskade och tyckte om. Tänk på det ikväll, hedra Tommy, skänk denne fighter en tanke, men låt inte denna hjältes bortgång hindra er från att njuta av dagen. Livet är kort, gör vad ni tycker om och låt inte andras åsikter hindra er från att leva det liv ni själva vill.

Tommy levde det vill han ville, för och med travet. Jag tycker vi ska göra det samma, njuta av sporten och spelet, samtidigt som vi skänker Tommy en tanke. Ta vara på dagen, precis som Hanné gjorde, in i det sista.

***

Spelet ja? Vi pratar finalomgång och därmed detsamma som många och ofta starka favoriter. Inte sällan blir det låg utdelning en dag som denna, men det kan också smälla till, rejält.

V75-1: I första avdelningen är B.B.S. Sugarlight rättmätig favorit. Vill man gardera med blott några kusar till, är mina förstaval bakom Untersteiner Frozen med Takter samt Super Photogenic med Tobbe. Tror man på storskräll kan man efter dessa strecka nästintill hela fältet. Är väl bara Dansman Charlie och Persos Amarula som jag ser som mer eller mindre iskalla. Gott om roliga skrällar sålunda, men ska någon annan än de fyra först nämnda vinna, då krävs det att skrällkusen får sitt lopp.

V75-2: Stor favorit i Sahara Fairytale, rättvist så. Har dock länge haft ögonen på Costatantisoldi, nu med Takter och tillika barfota runt om. Vill efter dessa två givna nämna Queasy, nu med Örjan.  Har mindre feeling för Rooibos med Goop, däremot kanske Navigator Sib kan skrälla till, nu med Thomas Dalborg upp då Westholm råkat ut för flygstrul.

V75-3: Raja Mirchi lättas i balansen, blir därmed tipsetta för mig. Sanity underpresterade senast, precis som tidigare nämnd kuse, men fick å andra sidan ett något knepigt lopp. Snackas mycket om Labero Broline, tas med för de som garderar. Harry H vågar man ju inte vara utan numer. Tycker Lord Capar är ett sjukt kul streck, om man letar tokskräll. Icke heller att förglömma Dreams Take Time, med Takter, utifall man målar på.

V75-4: Tidigt i veckan hade jag tänkt spika Archangel Am, åtminstone på ett system. Nu fick denne inte bli spik något andelssystem. Nästan så man måste slänga in ett eget chans där denna får stå ensam. Ludde är positiv, som alltid, men frågetecknen är väl just resan samt att man nu ska lätta i balansen. Blir detta himmel eller helvete? Vinner han med 100 meter eller blir det galopp i första sväng? Spikar man inte Måste Tintin med och därefter Erik och månne Oscar. Hur kommer herr Kern köra? Vinner inte Ludde är det helöppet bakom. Spik, tvåhästarslås eller måla på med så mycket färg som möjligt, blir rådet.

V75-5: Lite samma här som i avdelning fyra. Vinner inte Erik med valkyrian är loppet helt plötsligt väldigt öppet. Dock är månne Uhrberg värsta hotet emot. Kvittras även en del om Sanna Vint. Tycker dock själv att Pinyata Gel kan vara ett kul streck för den som målar på. Nåväl, Erik är dock, efter Uhrberg, Sveriges vassaste kusk i voltstart och ekipaget gick bra senast, trots flera omstarter.

V75-6: Beatasine stor favorit hos spelarna, rankar dock själv ner denna. Sätter Goopen först med O.U. Glide, barfota runt om från ett ”ok” sjättespår. Får jag bara välja tre lägger jag till Drillbit Ås och Canaka B.F. – men lägger gärna till Photo Princess om fyra får streckas. Visst, spår tolv är inte kul på korta häcken, men om loppet utvecklar sig på rätt sätt har vi en kul skräll i Lönborgs ekipage.

V75-7: Sätter Goopen först även i sista. Femtespår och sannolikt lätt balans. Kul tvåa i Goldomaster. Favoriten Claes Boko åker med hos mig i de system där jag har tre eller fler. Letar man storskräll tar man med 12 Vendi med ambitiöse och offensiva unge herr Eriksson.

Stora Andelen tippas åt Isabelles Spelbutik – 10 andelar – reducerat jokersystem
(Klicka på bilden för större version!)
v75-140329-stora-andelen-joker

För att ramen ska gälla ska minst två av sex utgångar vinna:
V75-1: 3 B.B.S. Sugarlight
V75-2: 4 Sahara Fairytale & 6 Costatantisoldi
V75-6: 6 O.U. Glide
V75-7: 5 Utility Bus & 2 Goldomaster

Guldgrävar’n tippas åt Isabelles Spelbutik – 10 andelar – matematiskt
(Klicka på bilden för större version!)
v75-140329-guldgrävaren

Spiklöst system tippat åt COOR-gänget i Skövde – 10 andelar – reducerat
(Klicka på bilden för större version!)
v75-140329-COOR

För att systemramen ovan ska gälla ska minst två av fem utgångshästar vinna:

V75-1: 3 B.B.S. Sugarlight
V75-2: 4 Sahara Fairytale
V75-4: 6 Archangel Am
V75-5: 4 Valkyria R.Ö.K.
V75-6: 6 O.U. Glide

Har inte bestämt om jag ska köra något mindre matematiskt chanssystem eller för den del vinnarspel och DD än. Vi får se. Önskar hur som helst alla stort lycka till. Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jackpot på Valla – V75 29/3

  1. Vinnarskalle skriver:

    Fint skrivet om Tommy Hanné. Dina system ser heltäckande och mycket lovande ut. Lycka till idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s