V75 Gävle – Sju rätt back to back?

Förra lördagen satt årets andra sjua och jag hoppas vi nu sätter den för andra veckan i rad. Omgångens V75 går av stapeln på Gävles travbana och omgången känns svårbedömd vad gäller utdelningen. Finns flera löp med starka favoriter och bakom dessa lurar flera rävar som inget hellre vill än att knäppa favoriten på näsan. Med andra ord kan det bli allt från kaffepengar tillbaka till skapligt betalt…

Kör två system denna vecka, dels tippar jag ”Guldgävar’n” åt Isabelles Spelbutik, dels kör jag ett litet chanssystem emot. Nästa vecka är det återigen dags för Stora Andelen, dvs reducerat jokersystem.

V75-1: Alltid skönt att börja med en spik, 2 Chapeau. Garderar man tycker jag att man bör ta fem streck till: Narold Vox, By Air, Utility Bus, Rico Follo samt O.U. Glide.

V75-2: Omgångens svåraste lopp. Här är Goop favorit med 14 Blended Bellouet men jag rankar denne först på andra plats. För mig är Örjan före med 12 Deal or No Deal. På andelsspelet streckar jag sex hästar, men skulle gärna haft åtta. Värker lite att behöva sätta Oops Trot med Erik utanför lappen som förstareserv.

V75-3: Här är möjligen veckans spik, samtidigt är det i mångt och mycket här man kan hitta värdet, genom att gå emot om Bergharn torskar. Loppet går över distans halvvägs till månen och dessutom har han spår långt ut på vingen. Givetvis sätter jag Amaru Boko först i ranken, men därefter kommer Winning Love med Åke, som känns som hetaste motbudet. Från vassa femtespåret hittar vi dessutom alltid farliga Erik med tredjehästen i loppet: Labero Broline. Goopen med Montgomery Gel måste med och avslutningsvis kommer loppet roligaste streck i Lord Capar med Thomas Dalborg. Hästen har gjort det bra större delen av de senaste loppen men haft lite missflax och här hoppas jag att Thomas ånyo kan skrälla till.

V75-4: Om det blir barfota som det är sagt och Björn efter första kurvan hunnit få en bra position med Tintin, då är loppet klart. Infrias inte detta, då bör man strecka de kusar som jag tagit på lilla chanssystemet: Highspirit, Elite Sjöhammar och Restless Legs, tror man är säker på blott fyra streck.

V75-5: Mitt favoritkallblod har haft en bra vinter, men nu börjar temperaturen stiga och vinterföret som Stamping diggar är på väg bort. Jag tycker startfältet är riktigt vasst, det är bara Månprinsen vi saknar. Likväl, Hallsta Lotus vaskar jag denna gång i årets första start. Dessutom, det tycks mig som att han numer, på ålderns höst, blott räcker till på korta varvet. Nu pratar vi 2140 och jag tror det blir för hårt emot. Värst emot är istället Faksen J:r. Nu har han fått ett lopp i kroppen efter vintervila, så han borde ha fått upp flåset lite mer. Likväl, även om han är van att gå i tuffa lopp, så var det länge sedan vi såg en etta i raden. Lärkan från förstaspår streckas då det känns väldigt intressant med Goop upp för första gången.. En bra start och om Björn lyckas entusiasmera kusen, då kanske det räcker hela vägen in i mål. Jag tror dock ekipaget blir ikappsprunget, men vågar inte stå utan. Streckas gör även Raggmunken, som jag tycker är en hedershäst samt Rokne Eld med Melander upp.

V75-6: Näst svåraste loppet efter avdelning två? Strecka på! Streckar sex på andelsspelet men saknar Navaronne som inte fick plats.

V75-7: Avslutar med ännu ett klurigt lopp, där Castor Boko är förstastrecket och tillika favorit. Sex streck här också, men jag saknar Trailing Edge och Vacqueyras. Faktiskt även Mr Vox, skulle jag önskat få med, även om det kanske är långtsökt att denne räcker till här…

Guldgrävar’n tippas åt Isabelles Spelbutik – 15 andelar
(Klicka på bilden för större version.)
v75-140222-guldgrävaren

Systemet är matematiskt, men vill ändå visa ranken, vilket enklast görs i jokersystemet.

Spelar samtidigt ett litet chanssystem emot.
v75-140222-chans

 

 

 

 

 

 

 

Så där! Nu kör vi! Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Gävle – Sju rätt back to back?

  1. Vinnarskalle skriver:

    Låter som om vi i vanlig ordning ”delar tänket”, även om systemen skiljer sig en liten aning. Stort lycka till idag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.