Ivar Bjordal – Stall Travtips – intervjuas av generationX.se

Förra veckan var jag på tjänsteresa i Stockholm och väl där passade jag en kväll på att träffa Ivar från Stall Travtips under en fika i Vällingby på konditori Pallas.

ivar-genX-foto

Ivar – Stall Travtips. Klicka på bilden för större version.

Tidigare hade jag tävlat mot Ivar i travtippartävlingar och även läst om densamme i exempelvis Aftonbladet, så jag hade en del förhandsinfo om vem han var. Jag visste att han länge varit intresserad av travet, jag visste att han gjorde andelssystem modell större och jag visste att han under årens lopp hunnit med att vinna stora summor pengar på travet. Något jag själv jobbar på…

Vi har språkats vid tidigare på twitter, före vårt möte och bilden jag fått där förstärktes då vi träffades. Ivar är tveklöst en ”glad skit”, med ett otroligt stort kunnande, men inte bara om travet, utan även på en mängd andra plan. Vi pratade om högt och lågt, en hel del i intervjun kom inte med här i tryck, men jag hoppas jag fått med det bästa. Helt klart kan jag säga att min bild av Ivar efter vår lilla fika har fördjupats och blivit mer mångfacetterad.

För enkelhetens skull: generationX.se frågar i fet stil, Ivar svarar  i ”normal stil”.


Om vi tar det från början, vem är Ivar? Hur kommer det sig att du flyttade till Sverige?

Jaaa, Ivar är en fyrtio år gammal norrbagge. Jag kommer från en liten håla i Norge som heter Haugesund och tröttnade helt enkelt på den här lilla småstadsidyllen. Mina föräldrar är skilda, så jag valde att flytta till Karlstad en sommar när jag var arton. Det är nu alltså 22 år sedan. Jag visste inte vad jag ville göra och efter en tid fick jag ett erbjudande att börja jobba i Stockholm och hamnade i Hallonbergen. Sedan hade jag tänkt åka till Köpenhamn, men i samma veva träffade jag min fru och då blev jag kvar. Så nu är jag väl mer svensk än norsk. Jag är väl en rätt trevlig prick.

Ja, jag har helt klart fått det intrycket.

Ja, jag försöker. Ja, det är väl Ivar.

När kom travet in i bilden? Var du travintresserad redan när du bodde i Norge?

Inte ett dugg. Men, jag kommer från en spelintresserad familj där min far var väldigt duktig på stryktipset och han har vunnit stora pengar, så spelet har alltid funnits där. Jag försökte själv med stryktips, men fastnade aldrig.

Du har sportintresse överlag?

Ja, absolut, men jag har aldrig haft intresse av att betta på det. Jag har strävat efter snabba vinster och snabba pengar istället för tålmodig strävan.

Men där kan man ju faktiskt styra sin vinst, även i trav, via hur man konstruerar sina system. Något som kanske ”Svensson” inte alltid förstår, att jag själv väljer mina vinstmöjligheter genom mina streck och utformningen på systemet. Hur mycket vill jag vinna? Ska jag köra spetsigt eller blocksystem. Jag kan inte bara strecka favoriter om jag vill vinna mycket pengar, etc.

Ja, det är väl lite där problemet ligger idag. Det är ju bara på att se på de ”nya travmänniskorna”, se förra lördagen där vi hade någon som spelade bara favoriter, spelar för 96 kr och blir förbannad när de ”bara” vinner 9000 kr. Vad hade man förväntat sig? Då har man ju styrt systemet till 9000 kr.

Visst, man kan ha en favorit, man kan ha två storfavoriter och det ger miljoner, men då måste det ju skrälla till rejält i övriga lopp och fånga in dem på lappen.

Ja, då ska man ha med dem också. Det är viktigt att man styr spelet och det har jag blivit duktig på nu. Det var jag inte i början. I början var det bara snabba pengar.

Använder du, som jag, jokersystemet när du kör reducerade system?

Ja, jag kör mest med joker. Men jag kör även ”kraftlappar”, mer impulsiva småsystem med stor slagkraft som jag tycker är viktigt.

När du kör andelssystem, vad kör du för typ av konstruktion? Det beror givetvis på hur omgången ser ut, men vad föredrar du? Kör du en av tre, eller två av fem, när det kommer till utgångar? Kör du blocksystem utan spikar eller spretiga system och i så fall med hur många spikar?

Det beror på hur stora system vi pratar.

Om vi ser till mindre andelssystem för två till femtusen kr? Dvs, små andelssystem som jag kanske själv har referenser till.

Det kan vara olika där också, det kan bli två spikar, men oftast en spik. Det beror på omgången.

Du kör aldrig spiklöst?

Väldigt sällan. Jag tycker att det tar bort en del av slagkraften. Men visst, det kan också tillföra slagkraft. Men, jag har inte fått till det, utan snarare gjort bort mig på det. Det finns alltid en spik, det vill bara till att hitta den.

Det är något jag känner ibland att man jagar sju rätt varje gång, till varje pris, det kanske låter konstigt, men jag tror du förstår vad jag menar. Man borde bestämma sig för att köra mer ”likriktat”. Min far och jag har diskuterat det här fram och tillbaka att man ska köra så här varje vecka. Där jag kanske har hoppat fram och tillbaka mellan omgångarna i sättet att konstruera ramen på en mängd olika sätt, där far min istället varit mer inne på att hålla sig till en mer likriktad konstruktion. Dvs, man alltid bestämmer sig för att till varje pris hitta en spik, även om det ibland kan vara svårt. Då kommer man så klart få fler omgångar med färre antal rätt, men de gånger man sätter spiken eller spikarna, så har man ett mer kraftfullt system och då också fler streck att kunna ringa in skrällarna med i övriga löp.

Ja, det är därför jag tycker att man kanske kan köra V4 spiklöst, men i de stora streckspelen där behöver man alla streck man kan få. Spiken finns alltid, oavsett hur svår omgången är, det gäller bara att hitta den. Vi har en förmåga att göra det svårare än vad det är.

Exempelvis V7, jag tror jag är en av få som spelar för de belopp jag gör med mina bolag, som vägrar V7. Det är också en sak många börjat med.

Jag håller med, jag är inte heller förtjust i V7, även om jag kan se argumenten för vissa spelare, som återkommande spelar för större summor och har råd att enkom se slutsummeringen på året framför sig.

För egen del och även för de andelsspelare som kanske köper andelar i de system jag gör på ”vår lilla ort”. Det är många pensionärer som är andelsköpare och alla kanske inte är helt insatta och kanske heller inte köper andelar varje vecka. För dem är det svårt att förklara att vi jagar årsnettot, så denna gång när vi hade sex rätt och tokhög utdelning, fick vi dessvärre inga pengar, för vi valde att bara köra V7. För en som har ”spelartänk” så är det lättare att förklara, men har man det kanske man inte köper andelar själv i samma utsträckning, då spelar man själv istället. Det är en av flera anledningar till varför jag inte kör endast V7.

Ja, precis, så är det. Jag försöker säga det till många, det är många som vill ha tips och så visar de sina system. De har spikat två stycken 35-oddsare på V7. Då säger jag att om du tror på en sådan här omgång, bara sexorna är värda 100 000 kr, varför chansar du bort hundratusen? Då får man till svar: ”Ja men det tänkte jag inte på, det är jackpot, det är ingen mening att spela annorlunda”. Ja men, det är helt fel!

Precis, det är ju tvärtom.

Ja, det är ju tvärtom. Som en småspelare ska man inte jaga endast V7, jag tycker inte det. Jag brukar dra paralleller. Jag hade förra året, under en månad,  i en butik 570 000 kr i enbart femmor och sexor på V75, då det var svåra omgångar. Varför ska jag kasta bort  så mycket pengar åt mina andelsköpare? Det är ju jättemycket pengar.

Lever du på spelet idag, eller har du det vid sidan om?

Ja, i fjol var det ett dåligt år, så det var inte så mycket att leva av. Men det är en stor del av min inkomst, men jag har även ett företag där jag gör konsultjobb inom VVS-branschen, så jag faller inte med spelet.

Det är intressant hur man lägger upp spelet, men man ska inte påverkas för mycket av andra. Men det har blivit väldigt mycket så, särskilt ute på sociala nätverk.

Folk triggar varandra?

Ja, så är det. Det är väl bra att man får igång något, intresse av travet. Samtidigt kan det på sikt också vara negativt.

För de som har problem med spelberoende kan det så klart vara negativt. Men, samtidigt kan det kanske också komma något gott ur det, om man ser signaler från killar och tjejer som kanske håller på att trilla dit kanske man kan fånga upp dem?

Ja.

Sedan har det ju också blivit en ”kraftansträngning”, tycker jag, från stora delar av ”trav-Sverige”. Adielsson, Goopen, alla kuskar och stall med självaktning: Har någon som twittrar för travet. Det är mycket lättare att få information den vägen. För det har tidigare varit skriverier i travmedia om något som vi alla tyckt, att en del tränare är förbannat dåliga på att komma ut med info: Rätt info och info i rätt tid. Dvs, utrustningsinfo, form, hur tänker man köra, etc. Men det är ju något som i och med twitter har börjat fungera rätt bra. Något som man kan tycka att ATG i sina officiella kanaler borde komma ut med, men det har man inte lyckats med, utan det är eldsjälar och aktiva som kommer ut med detta på twitter.

Ja, och ATG ser inte detta och tar han om de reklampelarna, vilket är än värre.

För jag tycker ATG borde anamma detta på ett helt annat sätt. Man ser många andra sporter där man som spelare serveras den infon, info vi som spelare har rätt till.

ATG är ett konstigt företag, att man inte tar om hand om alla bra bloggare som finns. Att inte ATG uppmuntrar dem mer, de är de bästa reklampelare som finns. Jag tycker det är mycket, mycket märkligt. Precis som de har V86-experten borde de kunna ta in någon som sköter informationsfrågor på Twitter.

Sedan det här med ”robotspel”, jag tycker det är lite skrattretande. Jag tycker det blivit lite av en häxjakt, ett spel för galleriet och för media. Jag kan förstå ”pensionärerna”, som blir förbannade, känner att ”jag vann inte den här veckan heller” och så läser de då om ”robotspelen”, men jag tycker att det handlar om att ha sju rätt och det skrivs bara när ”robotspelen” sitter, tänk när de förlorar och torskar många miljoner. Det skrivs det inte om.

Ja, det klart. Problemet är väl lite att de dammsög de högsta vinsterna, men sedan ändrade de strategi och dammsög de lägre potterna och då blev det inget kvar till pensionärerna.. Just det också att de spelar med rake-back.

Ja, det är ju däremot helt fel.

Det är ju där problemet ligger. Jag tror inte de skulle spelat för tio miljoner utan rake-back.

Nä, då skulle de väl tappat mycket av de ekonomiska och matematiska incentiven.

Nu har de väl gått ut och erkänt att det funnits rake-back. Har de ljugit för oss eller är det ett gammalt ”Remy-avtal” som ingen känt till? Risken är ju att det kan fälla hela ATG och svensk travsport, som det sköts nu. Det räcker ju att lotterikommisionen går in och säger att nu räcker det. Då är det kört.

Jag blev lite full i skratt när du sa att du bor rakt över gatan till Solvalla.

Ja?

För att när vi som brinner för travet känner att man har lite dåligt samvete för att vi inte besöker banan oftare, varför ska då Svensson gå på trav? Jag vet när man var liten, som på en sådan liten bana som Axevalla, det var ju fullt nästan jämt, när man än kom dit. Åker man dit nu på vardagstravet, på en tisdag, visst kan det vara halvfullt om man har tur, men aldrig fullt.

Nä. Där har jag varit i kontakt med både ATG och Solvalla och vi har pratat om det. Jag har kommit med lite förslag.

Vad är dina förslag?

Ja, för det första. När jag gick på trav, precis som du säger, det var en massa folk. Det var förväntningar, vi hade förväntningar när vi gick hemifrån. vi möttes upp ett helt gäng. Det kvittade om det var måndag, tisdag eller onsdag. Vi gick på ett fik, på en pub eller vad som helst, satt och ljög, komponerade system. Sedan gick man till Solvalla och när man kom innanför grinden small det bara till av förväntningar, man hade gåshud och det var fullt med folk. Det var kul, det hände någonting hela tiden. Sedan sent 90-tal, tidigt 2000-tal hände det någonting. Utvecklingen stannade på banorna, det hände ingenting, man var nöjd. Om det beror på att det är för dyrt att köra travlopp med publik, att ha dörrarna öppna eller vad det beror på, det vet inte jag. Men något finns det som vi inte känner till.

Om vi tar Solvalla som jag varit mest på, arenan finns ju där, tävlingsdagarna finns ju där, varför inte utnyttja det? Jag menar, bara i närområdet finns det fem stycken stormarknader där den största ligger ungefär en mil här ifrån och den har 11 000 besökare varje dag och även ATG. De har tomma spelhörnor, det gäller alla stormarknader. Varför går inte banan ut till stormarknaden? Varför åker ATG-människor runt till småkioskerna som har sina vinster? Varför ger de all uppmärksamhet till dem? Alla vill vara vän med Zlatan sägs det, men när Zlatan är borta så finns stormarknaden kvar. Om man kollar ATG-anställda så twittrar de ut reklam om ”kioskerna” som har supervinster, vinner miljoner. Det är bara dem de bryr sig om. Men samma anställde har hand om tjugo butiker till, som inte får någon reklam. Vad ATG inte fattar är att många av de här butiker vet om det här, de ser det här. Det klart de inte orkar att bry sig. Det finns tomma spelhörnor i vilken stormarknad som helst i närheten av Solvalla.

Reklamplats finns, varför inte göra happenings? Varför inte sätta av ett visst antal kronor, åka ut kanske en fredag med Hans G eller Roger Walmann?

Jag tror tränarna och kuskarna drar mer än de ATG-anställda i sig. Det är de dragplåstren ATG borde nyttja. Som Erik Adielsson, som är en otroligt bra ambassadör för sporten.

Jaja, precis! Ge honom ersättning. Åk ut och ställ er i hörnan, prata om andelshästar, spelet, stå och berätta lite. Det klart att detta kostar pengar och sedan sluta snåla med dessa fribiljetter. Ut med fribiljetter, gör en kundkväll utav det på stormarknaden. Bara den stormarknaden där jag är, har de 6000 kunder per dag. All potential finns där, det är bara att gå in och ta den. Men istället går man på de här kioskerna som ändå är på gränsen, som inte kan få mer kunder än de har.

Något jag funderat på, är varför man inte gör som Postkodslotteriet? Ett företag jag ogillar mer än mycket annat, Men säga vad man vill, de har lyckats med sin marknadsföring, innan jag själv avsade mig deras utskick fick man dem i tid och otid. Varför provar inte ATG detta, direktreklam med slumpade Harry Boy-system, såväl förtryckta som kuponger (nya) kunder själva kan fylla i. Det drar kanske kunder som annars väljer Lotto, Keno eller tidigare nämnda lotteri. Då bjuder man ju dessutom på spänning, inte bara en trist dragning.

Absolut. Det finns mycket man kan göra. Men jag tror att det billigaste och snabbaste man kan göra, det är att gå ut till folket. Ut och synas, bjud på entré, bjud ner de anställda i butikerna på en kundkväll. Det ska jämt snålas på den här entrén.

Jag började gå på Solvalla ’98 och går jag till Solvalla imorgon så ser det precis likadant ut. Det är samma personer som sitter på samma ställen. Bygg en stor sportbar, det kostar pengar, men det kostar pengar att tjäna pengar och särskilt om man har ett förtroende att vinna tillbaka. Vi bor i en stad med två miljoner människor och man lyckas bara locka 400 på en onsdag, då är det något som är fel.

Om man fått önskedrömma lite. Nu är det ju som det är i Sverige med Svenska Spel och monopolet på poker. Men, det hade varit ett drömscenario: Du går till Solvalla, går till restaurangen, eller sitter i sportbaren som du säger, och följer champions league på tv samt travet på banan och när travet är klart senare på kvällen, då drar det igång en pokerturnering på banan.

Tänk om Svenska Spel och ATG kunde få till detta. Nu har ju Svenska Spel sina kasinon i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall, men tänk om man kunde få ut poker till de stora travbanorna också, det vore ju en win-win för samtliga parter. Jag hade gärna kört en poker på Axevalla när travet är slut för kvällen. Nu klart det måste till lagändringar etc, men vi kan väl få drömma….

Jag håller med dig helt. Varför måste man se det som en konkurrent, varför ser man det inte som merförsäljning? Man får ju dit dem som idag går till en tråkig pub, nu kan man få dem till Solvalla istället.där de både spelar och äter.

Sedan har ju maten på travbanorna varit ett spörsmål som varit infekterat länge. Men det tycker jag har börjat ändra sig på flera travbanor sedan något år tillbaka. Det är fler och fler travbanor som börjar få bra mat. Axevalla var ju värdelöst förr när det kom till maten, men sedan ett år tillbaka tog Idas Brygga över maten på Axevalla och nu är det toppenmat. Riktigt, riktigt bra käk. Nu skulle man kunna tänka sig att åka dit och käka, oavsett om det är trav eller ej.

Jag har hört detta. Det är dit man måste komma. Att locka med någonting annat än tomma stolar. Återigen, det handlar om pengar, men de måste investera för att kunna tjäna pengar.

Det är lite märkligt att Solvalla, som ska vara vårt flaggskepp här i landet när det kommer till trav, inte har mer studs och puts på såväl spelet, som travet som restaurangen och alla faciliteter runt omkring. Nu har jag inte varit där på ett tag, jag ska dit på onsdag, så det ska bli intressant att se hur jag kommer uppleva det du säger. Axevalla är ju väldigt slitet, även om maten nu är bra. Vidare var jag nere och jobbade i Malmö i slutet av förra året och faktiskt, jag tycker Jägersro är riktigt bra, toppanläggning. Jag tycker den är kanon!

Ja, kanon, alla har gått om Solvalla.

Det var ordning och redan, snyggt. Jag har inte varit där sedan barnsben men jag tyckte det var välskött.

Hur kom du att lära känna Timo? Ni verkar ju ganska tighta och så?

Du menar vi är båda tjocka och så? Det var via viktväktarna. Nä, skämt åsido. Jag hade gästtippare på min hemsida i några år. Jag hade hört talas om Timo, sett han i tidningar och så. Så jag tänkte att jag chansar, jag skickade iväg ett mail. Samma dag hade vi vårt första samtal, vi pratade två och en halv timme i telefon.

Kemin stämde?

Ja, kemin stämde jättebra. Jag menar, han är fantastisk. Han är inte bara en fantastisk spelare, han är en fantastisk människa. Det är viktigt att poängtera. På den vägen är det. Det har bara funkat.

Sedan den dagen har ni hållit kontakten?

Ja, vi hörs flera gånger om dagen när det är som mest. Ofta flera gånger i veckan. Vi pratar väldigt lite spel, det är det som är så skönt. Det tror jag både han och jag tycker. Vi pratar inte drag och så. Vi pratar allting annat, pengar, livet, våra fruar och så. Han är en väldigt viktig bricka i mitt liv, en god vän.

Vad tror du om travåret 2014? Nu har det ju börjat väldigt bra med svenska framgångar i Frankrike med Marre och Noras Bean. Men om vi ser mer på hemmaplan? Vad har du för förväntningar på travet, spelet och ATG? Hur kommer året se ut?

Jag tror året kommer fortsätta ”neråt” och det handlar mycket om ”Sydafrika”, det förstör för mycket. Om ATG ska lyckas ta sig ur den här svackan måste man ge tillbaka någonting till de trogna kunderna. Man måste sätta ner foten och säga: ”Nu vill vi visa att ni är viktiga”.

Vad gäller Frankrike är det fantastiskt. Jag hoppas att man tar hand om det här och får ut det här till svenska folket, vilka enorma framgångar vi har. Vilka fina hästar vi har. Att man får ut det här till folket på ett bra sätt. Hur kul travet är. Men, jag tror åtminstone första delen av 2014 blir tungt, när allt nystas upp. Jag säger inte att allt som har hänt är ATG:s fel, men jag tycker de har gett oss så många anledningar att misstänka att något är fel. Det är minst lika farligt som benhårda fakta, om inte farligare.

Jag kan tycka att ATG:s reklam och marknadsföring, oavsett vilken mediakanal vi pratar, TV eller tidningar, är väldigt snygg och välgjord, men man fokuserar bara på jackpot. Det är samma med de program vi fått se i TV, där har det varit lite fel fokus. Jag tycker Brolle är en bra artist, nu har jag glömt namnet på programmet i sig, men man blir bara förbannad då man bjuds på cirkus när man vill se trav. Nybrink i all ära, men det är ointressant. Däremot, vad man nu börjat med, där Paula åker ut och gör reportage; träffar folket bakom hästarna: Tränare, kuskar och hästskötare. Eldsjälarna, folket som får allt att ske. Där tror jag man är på rätt väg där man lyfter fram våra profiler och alla de som inte syns i vinnarcirkeln, de som brinner för travet och hästarna.

Jag håller med dig. Det finns en massa bra kunskap bland våra ”experter”, men jag tror travet vinner på att byta ut lite. Komma med nya människor, inte ha samma människor på samma plats hela tiden. Alla blir till slut trötta och tappar motivation. Hungriga människor skapar spänning och spänning lockar människor. Man har valt den enkla vägen…

Sedan har vi blivit lite bra på att gnälla.

Absolut. Men sedan får man också komma ihåg att vi som nu gnäller, vi gnäller ju inte för att vi tycker det är kul att gnälla. Jag tror ingen ”gnäller” av illvilja, utan för att vi vill se till att man fixar de ”luckor” som nu finns.

Min blogg handlar ju inte bara om spelet utan jag vill visa människorna bakom spelet, bakom sporten. Jag har även intervjuat travtränare, -kuskar och spelare. Spelet är väl det som jag är mest intresserad av, och även om jag hyser stort intresse för sporten så är det kanske inte så mycket hästarna i sig, även om jag tycker hästarna i sig är mycket fina djur. Likväl, jag är ingen ”hästkille” i den bemärkelsen, det är mer människorna bakom, mötena som jag tycker är mest intressanta. Så när jag är ute och fotar på banorna, så ser man att jag är mer intresserad av livsödena bakom de människor som man kan se på banorna, oavsett om det är de aktiva, spelarna eller de som jobbar i stallarna. Det tycker jag är roligare än de ”travfoton” man ser i travtidningarna som bara är på hästar vilka ses springa över linjen, foton som i längden är ganska tråkiga.

-Jag håller med dig. Det är ju det som är viktigt, det som måste lyftas fram. Det är roligt att se den andra sidan, det finns många livsöden, många historier.

Avslutar intervjun med att fråga Ivar om han har någon kul anekdot att bjuda på och vi får då följande till livs:

”Vill avsluta med en rolig sak som hände i början av 2000-talet:

Detta var på den tiden när jag var som hungrigast och det enda jag tänkte på var häst. Tiden då frugan väckte mig på natten skitarg pga att jag låg och spelade på hästar i sömnen.

-Nu får du ge dig, jag vaknade av att du satt upp i sängen och skrek ”Kom igen Als lille John jag har ju lirat 500 vinnare”…

Frugan fyllde år och naturligtvis var det på en lördag, svårt glädjas då det förstörde mitt ”Måste se V75” tyvärr så var det så på den tiden, V75 före allt. Gästerna kom och festen började, jag satte text-tv på 377 på övervåningen och såg till att ha ärenden upp dit varje 20:e minut.

V-75 började och mitt springande i trappen började, det skrällde rakt igenom omgången och jag blev på sämre och sämre humör varje gång jag kom ner från trappan. Just denna dag visades inget värde efter varje avdelning pga tekniska problem som hände då och då på den tiden, detta gjorde att mitt dåliga humör bara blev värre. När avdelning sju gått i mål, satt jag med 4 x 5 rätt, jag blev på torskhumör och slängde bongen i ren ilska, dom fyra femmorna ville jag inte ens hämta ut, bara sju rätt som räknades.

Festen tog slut och frugan började skälla på mig att jag borde ha lärt mig släppa hästar ibland. När vi gick upp för att lägga oss möttes vi av text-tv sidan 377 som nu var komplett med resultat och utdelning, jag sprang ner, ut på gatan, rev upp soptunnan och hittade mitt torskkvitto som var värd drygt 42.000:- på dom fyra femmor som jag var för bra för att hämta ut. Drygt 10.500 var varje femma värd.
Sen den dagen har jag lärt mig att uppskatta vinster ”under 7 rätt””

Jag tackar Ivar för en mycket trevlig pratstund och jag hoppas det med tiden blir fler möten, med denna genomtrevliga norrman. För den som tyckte detta var läsvärt, det finns fler intervjuer här.

Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ivar Bjordal – Stall Travtips – intervjuas av generationX.se

  1. Dabbe skriver:

    Var i Stockholm kan man köpa hans andelssystem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.