V75 Eskilstuna 2/11

Dubbla V75-omgångar denna helg och detta på Eskilstunas travbana, eller Sundbyholm, om man så vill. Tror dock inte ”Hockey” bjussar hemmapubliken på någon vinst under lördagen.

Lördagens omgång är av det klurigare slaget och jag tror det kan bli skapligt betalt. Den klarast lysande stjärnan och spiken är denna lördag Seabiscuit med Jorma, men jag har valt att gardera på samtliga system förutom på mitt eget VM-system där jag var nödgad att hitta flera spikar. Istället hoppas jag på att unge herr Untersteinr kan fräsa förbi med Overtaker by Sib på upploppet. Nåväl, har vi nu börjat gå in på loppen så smått, kan vi lika gärna börja från start:

V75-1: Omgången startar med en klurig avdelning där rådet måste bli antingen spik eller måla på med fem eller fler. Uffe Stenströmers (den dj*keln ligger just nu tre matcher upp i Wordfeud, det är inte många (ingen?) som har den statistiken mot mig, men han ska få, vänta bara…) Yield to None med Goopen i sulkyn är det självklara förstastrecket i loppet och tillika en högst tänkbar spik. Vill man inte spika måste Reina la Caballo med Jorma med samt även Old Faithful och High Stage. Streckar man fem är Erik med som den sista. På Stora Andelen har jag emellertid kostat på mig Mellby Amaluett samt Nochebuena Face också. På Amuletten är det dock sent kuskbyte från gubben i lådan till unge Untersteiner. Å ena sidan månne kuskminus, men å andra sidan är Johan så vass att ekipaget ska ha god chans med rätt resa och passande löpförlopp i övrigt. Vidare är Luddes kuse en exceptionellt ”binär häst”, dvs, blir det inte galopp är vinstchansen god. Jag diggar Ludde som person, men tyvärr kan man väl säga så om allt för många av hans kusar och styrningar, blir det inte galopp (vilket händer lite för ofta), så är han allt som oftast med där framme och fightas…

V75-2: Asterix Hornline är förstarankad på såväl streckprocenten som insatsfördelningen, men i min bok kommer Big Bill Bac med Takter före. Därefter är given trea Platone G.S.O. med Adielsson. Efter dessa tre är många spelare inne på Premier Kronos, men tyvärr kan man säga samma sak som i första löpet. Hästen är absolut med i matchen, om han går felfritt och det är med kusens historik i åtanke långt ifrån säkert. Det var det här med Ludde och galopperna. För min del tycker jag Goopen ligger strecket före i ranken, första gången utan skor om jag inte missminner mig. Spännande…

V75-3: Ett tag var jag inne på att spika Reven d’Amour, och då med förra starten som främsta argument. För att prata ren svenska var det ett sjuh*lvetes snyggt lopp och att få de övriga namnstarka kusarna i löpet att se ut som fyrbeningar från gärdsgårdsserien, var mycket imponerande. Men, jag fegar ur och spik blir det inte. När man sansat sig lite måste såväl Womanizer, Alvena Pele som Monster Drive med. Sedan är det för mig helt otänkbart att inte strecka min favoritkuse, Beanie M.M., särskilt när Johnny kör. Den måste med, kalla den lyxstreck eller ej. Perfect Toll var ju skaplig senast och nu med Jorma upp. Friction hyser jag inte några större förhoppningar för, men vågar inte utelämna och likaså åker Francais du Gull med som en liten fidus. Utan att förringa herr Lindgren och övriga tidigare kuskar på hästen så är det i min bok kuskplus med Adielsson upp.

V75-4: I fjärde kan man måla på utan att skämmas. Väljer dock att spika Romeo Lavec med Jorma på Lilla Andelen och nöja mig med ett trehästarslås på stora andelen. Jag har utelämnat ”självklara streck såsom Martini Akema och Lucky Luke Zenz av den enkla anledning att jag inte har någon feeling för dem. Måhända får man stå där med dumstruten i efterhand, men Lavec:en känns som ett starkt förstastreck och efter vallacken ifråga tycker jag Quattro Khan med Eklöf och Rocky Reach med Samuel känns som roligare streck, tillika aningen mindre streckade än nyss nämnda som jag utelämnar.

V75-5: Mäster har fått ge namn åt ett lärlingslopp: Stig H Akademiens Lopp, ett lärlingslopp där Mr Looba Looba med Tino Ärling känns som ett givet förstaval och med tanke på insatsfördelningen tycks få tycka annorlunda. Likväl, lärlingslopp är just lärlingslopp och med voltstart (VARFÖR?!??) kan det så klart hända desto mer. Sex hästar streckas på Lilla Andelen och fyra streck föräras Stora Andelen med. Efter Ärlings kuse MÅSTE Pericle Bi med Djuse, Tresor d’Inverne med Westerholm samt Technology med Schön med.  Men givet, behöver inte vara fel med fler streck än så.

V75-6: Omgångens starkaste favorit, tycker många och kanske egentligen jag själv också. Men, spelvärdet är för bra för att inte gå emot. Jag förstår mina medspelare och visst är det skönt när man finner en stark favorit att verkligen luta sig tillbaka mot, en bank så säker att Fort Knox känns lika trygg som en illegal svartklubb i jämförelse. (Till motsats mot en legal svartklubb? Äh, jag orkar inte ändra, det får stå kvar…)

På Stora Andelen nöjer jag mig med ett tvåhästarslås, men jag måste, jag kan omöjligen utelämna Overtaker by Sib som har varit helt makalös med Johan i sulkyn senaste tiden. Kanske får jag skämmas ikväll för att jag, med facit i hand, har ödslat med streck här, men jag tror inte det behöver krångla mycket för Jorma, om ens något, för att inte Overtaker by Sib ska käka upp Seabiscuit på upploppet. På Lilla Andelen streckas dessutom hela sex ekipage, utifall de två förstarankade stöter på patrull. Fem procent på Allaballakaitoz! Mumma och så mycket bättre än raden…

V75-7: Svårt avslutande löp där sju streck ges på båda andelssystemen. Prey Frontline given förstahäst, men han ska såväl ut, som fram för att få chansen, och detta i ett kortlopp. Rite on Win är given, lika så Open Mind Bi. Finns fler här bakom, men roligaste strecket är ändå Pave the Way med Fredrik B Larsson. Passas!

Lilla Andelen tippas åt Samuelssons Tobak – 25 andelar
(Klicka på bilden för större version!)
V75-131102-LillaTre utgångar varav minst en måste vinna: Big Bill Bac, Mr Looba Looba samt Seabiscuit.

Stora Andelen tippas åt Samuelssons Tobak – 10 andelar
(Klicka på bilden för större version!)
V75-131102-StoraFem utgångar varav minst två måste vinna:
Yield to None, Big Bill Bac, Asterix Hornline,  Womanzier samt Prey Frontline.

Vidare kör jag även ett matematiskt backup-system samt vi får väl slänga in ett VM-system också. Backup-systemet kommer här:
V75-131102-matematI skrivande stund överväger jag vinnarspel på någon eller några av Beanie M.M., Reven d’Amour, Overtaker by Sib samt Pave the Way. Men har ännu inte lagt något. Vi får se vad det blir av det…

Lycka till! Mike Ness och grabbarna i Social Distortion gör en cover av ”signaturmelodin” för ”mannen i svart”. Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Eskilstuna 2/11

  1. Vinnarskalle skriver:

    Omgången ser lite klurig ut och man önskar att man visste i vilket lopp det skräller… För jag tror det kan bli hög utdelning idag. Lycka till på alla system! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.