V75 Solvalla 28/9 – Kriteriehelg

Det vankas V75 på Solvalla och dessutom bjuds vi på dubbla V75:or i helgen då det är dags för ”Kriteriehelg”. Å ena sidan är det förbaskat fina lopp och kusar såväl lördag som söndag, men de här extra V75-omgångarna duggar numer så tätt att man ser det inte längre som en efterlängtad lyxomgång utan det blir mer av att man rycker på axlarna och suckar tungt. Det är väl inte den känslan, ATG vill att vi spelare ska få, när dubbelomgångarna kommer…?

Med det sagt går vi vidare till några korta tankar om loppen på lördag:

V75-1: Klar favorit i Credit Fayline med Magnus Jakobsson. Jag tror och hoppas att Magnus vinner. Frågan är väl bara vad det kostar att komma först till första sväng och kanske än mer, vad händer första tusen? Kommer exempelvis Takter tidigt och sätter press kan det bädda för en skräll som kommer bakifrån. Kan tänka mig att Allaballakaitoz kan fräsa till i detta lopp. Efter att ha lämnat Svanstedts stall, inför dennes flytt till staterna, finns kusen nu istället hos Per Fromell och denna gång har man äntligen ett bra startspår samt Goopen upp i sulkyn. Tycker ekipaget är lite dåligt streckat med tanke på dagens förutsättningar. I de senaste fyra starterna har man haft spår nio respektive tio men likväl placerat sig på en tredjeplats i två av starterna.

Återigen, Credit Fayline är given förstahäst och därbakom är Takter med No Deal självskriven. Men strular det för dessa, eller de kör hårt mot varandra bör man som sagt betänka såväl Allaballakaitoz som Stormysky, Seabiscuit och Ed You. Inte fel att plocka med fler heller, men Kaka tror jag inte på från tolfte, skulle väl i så fall vara Quick Razz med Åke från perfekta femtespåret i autostart. Nåväl, på Stora Andelen spikas Credit Fayline och på Lilla Andelen streckas sex hästar med utgång på herr Jakobsson.

V75-2: För den som letar spikförslag finner man en aspirant i avdelning två där Åke sitter upp bakom Twin’s Fairytail. Men, då vi redan spikat på stora systemet blir det här fyra streck då vi även tar med K.L.M.BuyTheMoon samt Rebellion och Queen’s Delight.

V75-3: Ett mycket öppet lopp där samtliga hästar streckas på stora systemet. Initialt hade jag rankat Beatasine etta och den ranken stod sig till i fredagskväll, då jag istället valde att sätta Uffe först med True Advantage på stora och Miss Sue V. med Goopen på lilla systemet. Jag känner mest för de fyra första strecken på respektive system, men vilket kuse som helst kan egentligen vinna loppet och den som har en stor färgburk råds måla på. För den som har lilla penseln och nästintill slut på färg, men likväl vill ha med någon skräll efter de fyra mest givna, rekommenderar jag att spendera lite bläck på Orsia med Svanen…

V75-4: Analysen i tredje kan återanvändas i fjärde löpet.  De tre främsta är givna, men därefter känns det som åtminstone tre, fyra till har minst lika stor chans. VästerboontheNews är given förstahäst och tillika utgång på Stora Andelen, men där bakom är det väldigt, väldigt öppet. Hade Goopen eller Claesson haft ett bättre spår hade jag nog gått kort här, även på stora systemet.

V75-5: Copy and paste på tankarna från löpen ovan. Walk a Mile ligger först i ranken, men näppeligen något spikförslag, däremot månne en bra utgånghäst, även om nu jag hoppade över att välja Tony denna gång. Tycker loppet är alltför öppet. Orderly med Jorma är månne bästa hästen och mycket avgörs väl hur snabbt och enkelt Kontio kommer fram. Ni ser vilka jag rankat topp-fem på båda systemen, dessa MÅSTE med.  Har man sedan råd kan med fördel Priceless Pellini, Moving On, Playing Tua och Maxmara streckas.

V75-6: Typiskt skrällopp. Jag är å ena sidan övertygad om att man sitter safe med Panne de Moteur och New Line på lappen. Tycker man om lusekoftor och laxfiske streckar man självfallet även Yarrah Boko, men jag hoppar norrbaggen denna gång då jag tror han blir inlåst. Vad menar jag då med att det kan skrälla? Jo, sannolikheten att vi ser tidigare nämnda hästar först över linjen är mycket stor. Samtidigt, med det sagt är det väldigt trevligt spelvärde i att gardera. När kusar som Perfectly Enough, Iceland och You Bet Hornline ligger på en till två procent, såväl på strecken som insatsfördelningen, kan det vara läge. Om nu Örjan och Åke kör mot varandra och Uffe blir inlåst, då kan tidigare nämnda överraska oss, för att inte tala om Monster Drive eller Harry H.

Likväl, någonstans måste man gå kort och sunda förnuftet säger att här är det lämpligt. Problemet är ju att alla tänker likadant och däri ligger spelvärdet, att våga göra tvärtom. Jag fegar dock denna gång, så får vi se om det blir dumstrut på eller inte, efteråt…

V75-7: De två klarast lysande stjärnorna är Västerbo Highflyer samt Alamo Boko. Bakom dessa är det, som i övriga lopp, hårt om det. Väljer dock utgång på Redén på båda systemen. Jag har faktiskt svårt att peka ut skrällar i detta lopp (också), då exempelvis Greenster med Henrik (som ligger utanför systemen) känns minst lika klurig som Quangaro Zet eller för den delen bortglömde Pink Elephant. Finns ingen i avdelningen som inte kan vinna med rätt resa.  Vill dock avsluta med att nämna Lazer Broline med Erik, som jag inte bara ser som ”rolig”, utan även ”trolig”.

Stora Andelen tippas åt Samuelssons Tobak – 10 andelar
(KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION!)
v75-130928-Stora-AndelenMinst en av tre utgångar ska sitta för att ramen ska gälla:
V75-3: 2 True Advantage
V75-4: 1 VästerboontheNews
V75-7: 4 Västerbo Highflyer

Lilla Andelen tippas åt Samuelssons Tobak – 25 andelar
(KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION!)
v75-130928-Lilla-AndelenMinst en av tre utgångar ska sitta för att ramen ska gälla:
V75-1: 4 Credit Fayline
V75-3: 4 Miss Sue V.
V75-7: 4 Västerbo Highflyer

Nu tar vi dem!

Förresten, den som finner intervjuerna tilltalande och måhända också är lite nyfiken på en filur som möjligen kan vara Sveriges trevligaste och mest pratglada (?) travtränare, bör återkomma till bloggen, sent, sent imorgon kväll…

Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Solvalla 28/9 – Kriteriehelg

  1. Vinnarskalle skriver:

    Ser att vi åter tänkt kusligt lika i de flesta avseenden! Bara att vika tummarna och hoppas att vi är rätt ute… Lycka till idag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.