V75 Skellefteå 10/8 – Stig Lindmarks Styrkeprov

Varför är det ingen av travbanorna norrut som kontaktar Spendrups angående att sponsra och ”köpa sig/instifta” ett eget travlopp i gulddivisionen? Norrlands Guld, är ju självskrivet! Eller, är detta redan gjort? Måhända är jag blott farligt efter här, i egenskap av sörlänning

Norrland ja, och Västerbottens län, än mer bestämt, där huserar nu V75:an då Skellefteå håller i värdskapet för omgången. Banan ifråga var hemmabana för legendaren Stig Lindmark som lämnade vår jord förra året och som 2008 blev vald till travets hedersman samt i år även invald i travets Hall of Fame.

Omgången då? Detta är en typisk omgång då jackpotten hägrar runt hörnet inför nästkommande vecka: Antingen för att omgången blir alltför lätt, eller för att den blir alltför svår. Vi har fyra riktigt starka favoriter och ser man över samtliga lopp som ingår i V75:an  har man tämligen stark täckning med de tre förstarankade i respektive lopp.  På förhand tycks det mig som de svåraste loppen är V75-2 respektive V75-4, det känns som det är här vi får leta värde.

Lilla Andelen denna lördag har en systemram som är av det oortodoxa slaget, dvs den är inte alls särdeles ”streckekonomisk” och om man nu valt åtminstone en spik istället, hade man fått mer desto fler streck istället. Å ena sidan kan vi nu vara med även om flertalet favoriter sviktar, å andra sidan hade vi haft råd att månne med fler streck lättare kunnat ringa in de eventuella skrällarna.  Signaturen ”Per” kommenterade mitt förra inlägg kring tankar om systemkonstruktion etc, något jag haft funderingar på en längre tid att återkomma till, lite mer ingående framöver.

Just idag blir det ingen längre utläggning om avdelningarna, men här kommer några ord i korthet:

I första avdelningen kommer många spika Ulm Karsk med Djuse och det med all rätt. Han bär favoritskapet vördigt med den äran, känns därför förhållandevis tryggt att inleda med ett tvåhästarslås där Bergharns bästa kuse emot i löpet streckas med. Vill man sitta helt safe bör man nog ta med Bergharns samtliga hästar då det kan vankas rävspel och det passar Robban som handsken.  Uffe, Örjan och Henke bör i så fall också beaktas.

I andra löpet hade jag från början alla hästar, fick dock ta bort två, hoppas jag inte valde fel. Berkut Boko är given utgångshäst, bakom denne är det helöppet.

I kallblodsloppet bör det röra sig om tre hästar. Hade emellertid med Turbo Urpo från början, men nödgades ta bort denne. Månprinsen hade jag egentligen tänkt spika trots senaste fadäsen. Visst kanske kusen inte hade sin bästa dag vad gäller att hålla ordning på benen senast, likväl tycker jag det var en kuskfadäs och hur mycket jag än tycker Gunnar verkar vara en hedersman, anser jag att han satt och sov då de började komma bakifrån i tredjespår. Hade han skärpt upp hästen i ingången på sista kurvan och haft bättre uppsikt bakåt i samma läge, då hade han inte behövt bli så överrumplad som han blev i ett så sent skede i sista sväng. Faktum är, hade mållinjen varit fem, tio meter längre bort i förra löpet, då hade han vunnit även där. Vi såg alla vilken speed prinsen kom med, när det väl blev fart på ekipaget.

I Klass II-försöket målar vi också på rejält. Utgång på Kiss Goodbye och därefter en rackarns massa streck. Vill man inte pensla lika brett här, kommer man långt på tre streck: Kiss Goodbye, Cross Section samt Quick Change. Jag hoppas dock på skräll här…

I V75-5 är stjärnan Bradley. Tycker han är en bättre spik än Nahar, om man nu hade önskat spika i omgången. Mitt första motbud är lite bortglömt på strecken, det tackar vi för: 12 Narold Vox. På Lilla Andelen streckas dock några till.

Att jag inte spikar Nahar i Stig Lindmarks Styrkeprov är för att jag tycker inte han är så överdj*vligt bra som alla säger, tillika galopp senast. Visst är han en sjuh*lvetes bra häst, missförstå mig inte, men i mitt tycke vann han inte Elitloppet för att han är bästa hästen, utan för att han fick löpet han behövde och Sebbe fick det desto kämpigare. Vem ska man då strecka med? Jacky Glide? Bra form och Erik i sulkyn, alltid farligt. Men, trög i starten och innan Jacky börjar tuffa på, är de andra ikapp. El Sueco med Ove A Lindqvist? Jättefin kuse, men där det kanske inte riktigt stämt i de större sammanhangen i år. Parkin? Samma där. En kalasfin kuse, men där man i år inte sett utveckling på samma sätt som tidigare. Vi får hoppas man hamnat på en tillfällig formplatå och att kurvan visar uppåt under sensommaren eller nästa säsong.

-Men karlslok! Kom till skott då, sluta jiddra! Om du inte garderar med dessa ovan nämnda, vem i hela världen ska du då gardera med?

-Tack, för att du frågar, jag trodde aldrig frågan skulle komma. Som sagt, Nahar bör väl vinna löpet både fram och baklänges, men, det är för lockande att fälla densamme, även om jag blott försöker göra det med ett ynka streck till på Lilla Andelen och mitt val faller på Cao Dai, med Uffe Ohlsson i vagnen. Kusen ifråga sprang senast 3160 med en kilometertid på 14,4…

-Mjaha?! Är det så förbaskat bra då?

-Mjo, det förstår du, tiden alléna är inte så dum, men det fina i kråksången är att han under en stor del av loppet hade han punktering…

Sista löpet då? Känns som det står mellan Robin Ru och Outlaw Merci, vill dock ta med Sundsvik Saigon som känns som en kul idé, om han nu bara kommer iväg bra från tolfte och har en bra dag i övrigt.

Lilla Andelen – tippas åt Samuelssons Tobak – 25 andelar

(Vänsterklicka på bilden för att få upp en större version!)

v75-130810-Skelleftea-Lilla-Andelen

För att systemramen ovan ska gälla ska minst en av tre utgångar sitta:
V75-2: 2 Berkut Boko
V75-4: 6 Kiss Goodbye
V75-5: 11 Bradley

Litet matematiskt extra-system
v75-130810-Skelleftea-matemat

Nu kör vi! Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Skellefteå 10/8 – Stig Lindmarks Styrkeprov

  1. Vinnarskalle skriver:

    Ser att vi även denna gång tänkt ganska lika i flera av loppen… Stort lycka till idag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.