Sju rätt på V75 Mantorp

Trist att sätta två sjuor samma dag och likväl få under tusenlappen tillbaka. Men, men, när sex av sju vinnande kusar är tipsettor och den sjunde är en tipstvåa (rank i förra inläggets jokersystem), då kan man inte förvänta sig annat. Förvisso är jag av samma åsikt som Chrille Eriksson på Krukan, känd för monstervinsten på V75 förra året, dvs att sju rätt alltid är respekt. Sju rätt är svårt, även när omgången är lätt. Men, lik förbaskat, vi spelar ju för pengarna och när sjuan ger under tusenlappen, då är det bara att bryta ihop och komma igen. Man får hoppas ”tajmingen” sitter nästa helg då det är dubbel-jackpott.

Mest nöjd för dagen är jag med min spik på G.H. Nemo på ”tävlingssystemet” och mest missnöjd är man självfallet med utdelningen och det faktum att det inte skrällde i något av de lopp man garderade i. Nästa gång…

Har just öppnat calvadosen, Boulard Calvados Grand Solage, vilken jag nämde för något inlägg sedan. Är calvados-premiär för undertecknad, har aldrig druckit någon calva tidigare och är kanske lite för tidigt för att komma med ett betyg skrivet helt i sten. Ett spontant första intryck är dock att doften av naturliga skäl i stort präglas av äpple fast med en vag hint i bakgrunden av nötter.  Doften påminner nästan till gränsen av jästa, övermogna äpplen. Inte så att det på något vis slår över och blir negativt, men äpplekaraktären är väldigt stark, tillika på gränsen till ”sur”.

Vad anbelangar smaken tycker jag förvisso att äpplena har en stark närvaro men när man väl låtit sig smaka blir inslaget av nötter klart tydligare, relativt tidigare doftintryck. Vid första sippen kändes den lite vattnig, men när man låtit sig ta några smakprov upplevs kroppen något tydligare och eldigheten är alldeles lagom avvägd.

Betyget är godkänt, helt klart en trea av fem möjliga, men kanske inte så värst mycket mer. Jag tackar inte nej om jag framledes blir bjuden på calvados, men väljer nog, mer eller mindre, vilken konjak, whisky eller mörk lagrad rom som helst före detta. Nu kan man så klart inte döma ut en hel range av dryck enkom på ett test, men flarran i fråga ska tydligen vara ett bra och prisvärt exemplar av just Calva, så jag vågar göra en liten generalisering här trots allt.

Nåväl, nu vigs resten av kvällen åt familjemys och imorgon ser vi fram emot dels ett kickboxningspass samt kvällningens släpp av startlistor inför nästa veckas V75. Är extra glad för att ha börjat träna igen. Har tränat kickboxning tre pass i veckan sedan 2003, men  senaste året har träningen legat helt nere pga dåliga knän. Nu har jag dock kört tre pass på styvt en vecka och knäna gnäller inte så farligt än så länge. Hoppas kunna köra på nu, så sälmagen kan återgå till tidigare skick… Enjoy!

 

 

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.