V75 Momarken – Unionskampen 2013

Dags för V75 hos våra norska bröder och detta i en omgång som ser svår ut på Momarken. Visst är det något svårare för oss när vi har okända norska kusar att låta ta del i våra spelekvationer, likväl tycker jag det är mycket trevligt då V75 går hos våra nordiska grannar. Dessutom, det är lika för alla och vi får hoppas att förkovring belönas.

Denna omgång är det vare sig andels- eller jokersystem på tapeten utan blott två matematiska system. Ett medelstort och ett litet som är chansbetonat med flera spikar på slutet, TV-system för den som vill.

Några tankar om omgången:

V75-1: Svår inledning där en del valt att spika sig ur problemen, företrädelsevis med Breedlove. Visst har Breedlove bra chans och han är månne förstahästen i loppet, till råga på allt med bra kusk tillika startspår, likväl är det för många intressanta emot, för att jag ska våga spika. Tidigt i veckan var King Creole E.P. ett givet streck för mig, men ju längre veckan har lidit, desto längre bak i ranken har han hamnat, främst p g a det faktum att han har tolftespår i autostart 1640, men även p g a positiv info om kusar med perfekta startspår.  Sålunda Kingen hamnar utanför stora systemet, men är med på lilla. Vill man inte spika någon av dessa två är Uhrberg och Kai två givna på kupongen.

V75-2: Spik på Kai. Spets och slut. Garderas på lilla systemet.

V75-3: Svårt lopp där de bästa hästarna Nalda Nof samt Photo Princess dras med tillägg och har galopptyngd historik bakom sig, detta på en bana som bjuder på förhöjd galopprisk i varje kurva. Ett tag låg faktiskt Nalda Nof helt utanför även stora systemet, men jag tog med Örjan i sista stund. Tror på god chans för Takter här och vill man ta fler streck ska även Eklundh och Horpestad med, möjligen också Westergaard.

V75-4: Hälften av lirarna spikar Sejr Gammelsbäk, resterande hälft spikar Frans G. Själv tar jag med båda och skapar därmed omgångens säkraste (?) lås. Likväl, är livräd för Bolt Boko med Jorma. Tar ni tre streck eller fler, missa för guds skull inte Kontio här…

V75-5: Tufft skrällopp. Tror Takter har goda chanser och rankar ner Royal Peak. Spåret och det faktum att han ska gå med skor är emot. Löpets längd gör dock att han mycket väl kan komma in i matchen till slut trots allt. Vill man strecka på ska så klart chokladbiten med Westergaard med på lappen, tillika Global Ninja och Zanimede. Den som har gott om målarfärg kvar prövar även lyckan med Valley High och Credicity.

V75-6: Hjärtat klappar för Beanie M.M. – dessutom med Takter upp från femtespår. Skrällen är dock Francais du Gull med Lindegren och hur ska Svanen och Mr Picolit agera från tredje? Kör man för spets eller siktar han på andra ytter?

V75-7: Ett lopp där man kan strecka alla, likväl är jag tunn på båda lapparna. Tror hårt på Belgrado med Johnny och inte alls så mycket på Frodes kuse, tror han blir fast invändigt. Tar dock med Goopen på stora som semiskräll.

v75-momarken-130316

Nu kör vi! Enjoy!

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till V75 Momarken – Unionskampen 2013

  1. Vinnarskalle skriver:

    Håller med till fullo… Riktigt svårlöst omgång idag! Stort lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.