När livet får en ny riktning

Många av oss lever eller har levt som singlar i en tid där egen tid och prioriteringar oftast tagit det största utrymmet. En bekymmersfri tid där ens val, tid, fritid och nöjen dikteras av en allt igenom egoistisk agenda. För många kan höjdpunkter i livet bestå utav att tänja gränser, ta sig an utmaningar och få kickar. Kickar vare sig de består i att köra roadracing på bana med motorcykel, utöva kampsport i en ring man mot man eller för den delen utöva såväl extremsport som ägna sig åt inre kamp såsom schack och poker. Alla dessa ting kan, om än på fundamentalt helt olikartade sätt, få adrenalinet att rusa genom kroppen. Ju äldre man blir, desto fler av de fysiska aktiviteterna ersätts av inre resor och äventyr, vilka på intet sätt känns mindre fartfyllda, även om de till det yttre tycks ske i stillhet.

För egen del lever jag sedan flera år tillbaka i en relation med kvinnan jag älskar över allt annat och man känner mer och mer, dag för dag, att livets pusselbitar faller på plats. Jag har själv ägnat mig åt samtliga sysselsättningar ovan och med en sambo som sedermera blev hustru känns det som pusslet i stort är komplett.

Den sista pusselbiten som saknats, den dök upp idag. Kl 08.34 på BB i Skövde föddes en tämligen välartad liten kille som med plirande ögon såg ljuset för första gången denna morgon. Som genom ett trollslag fick livet en ny och annan mening, Lika mycket som detta är en klyscha, lika mycket är det sant. Det finns ingenting på jorden som nu är viktigare än min familj och jag skulle inte för något i världen byta tillbaka mot gångna tiders överflöd av tid och valmöjligheter.

Det är inte utan stolthet jag avslutar detta inlägg och bjuder på följande. Enjoy!

Annonser

Om generationxpunktse

Intressen: Poker, trav, mörk lagrad rom, single-malt-whisky, musik & litteratur samt en hel del annat.
Det här inlägget postades i Om allt och inget och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.